Vesti

Nova sportska hala u Mačvanskoj Mitrovici

MAČVANSKA MITROVICA – Radovi na fiskulturnoj sali OŠ „Dobrosav Radosavljević Narod” u Mačvanskoj Mitrovici su u završnoj fazi. Novu sportsku halu obišli su gradonačelnica Svetlana Milovanović, pokrajinski sekretar za sport i omladinu Dane Basta, direktor Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine Miloš Maletić i predstavnici Mesne zajednice „Mačvanska Mitrovica” sa saradnicima.

Osnovna škola „Dobrosav Radosavljević Narod” u Mačvanskoj Mitrovici, posle nove školske zgrade, dobila je i novu salu za fizičko. Od narednog polugodišta ovu velelepnu sportsku dvorani moći će da koriste đaci ali i svi meštani Severne Mačve.

Čekanje se isplatilo, navodi Slađan Papić, direktor OŠ „Dobrosav Radosavljević Narod” i dodaje: „Ovakav predivan objekat koji je multifunkcionalan zašto od sjajne fiskulturne sale koja ima dimenzije gde možemo održavati utakmice od malog fudbala, rukometa, odbojke, košarke, do dela gde nam je kuhinja, trpezarija, produženi boravak, kabinet tehničkog, jedna kuhinja koja treba da bude po svim HASAP standardima, da možemo da proizvodimo užinu za naše učenike, a da u trpezariji koja je predviđena za 132 mesta možemo slaviti naše školske priredbe, Svetog Savu i ostalo šta je šta je potrebno. Samo mogu da zahvalim Gradu Sremska Mitrovica i Pokrajinskom sekretarijatu za obrazovanje i Ministarstvu prosvete jer je samo ove školske godine ovde pristigla poprilična svota novca, upravo je prošao projekat u Ministarstvu energetike za izdvojeno odeljenje u Radenkoviću gde će se raditi malo centralno grejanje na pelet, dobili smo sredstva od Ministarstvada se  u Ravnju radi krov, a sredstvima Grada urađen je krov fiskulturne sale takođe i prozori. Prezadovoljan sam svim ovim radovima, svi naši učenici i nastavnici će boraviti u lepim, prijatnim objektima sa veoma pozitivnom atmosferom.”

Objekat je površine 2500 kvadratnih metara, sa najmodernijom opremom koristiće se za kulturne i zabavne sadržaje, imaće nove školske kabinete, produženi boravak, učeničku kuhinju i trpezariju.

Miloš Kovač, predsednik Saveta mesne zajednice „Mačvanska Mitrovica” kaže: „Ovaj objekat smo čekali 60 godina, sala i škola koje su postojale ovde bile su sazidane 1964. godine. Među prvim generacijama koje su u tu školu krenule bila je i moja majka, mislim da će ona biti sad daleko zadovoljnija i srećnija kad vidi da ovako jedan velelepan objekat mogu da koriste njeni unučići. Lokalna samouprava je prepoznala problem žitelja svih sela Severne Mačve i uz podršku Pokrajinske Vlade rešila problem, koji je postojao 60 godina i nadam se sa današnjim danom da smo rešili sve što se tiče same škole. Izgradnja nove zgrade škole započela je 2016. godine, završena je 2018. nakon toga sačekalo smoi  sredstva za izgradnju multifunkcionalne sale. Ovaj objekat ispunjava zahteve većih gradova i opština nego što je to Mačvanska Mitrovica.”

Dodaje da su u radove i objekte na teritoriji ove mesne zajednice uložena ogromna sredstva, takođe je ranije rešen višedecenijski problem koji je bila kanalizacija, navodi Kovač,  i dodaje da  se ovim zaokružuje jedna celina, s tim što ističe da  u nastavku ovih objekata postoji predškolska ustanova „Pčelica” zgrada koja je isto tako u lošem stanju. Izrazio je očekivanja da će Grad Sremska Mitrovica uz pomoć kako Pokrajinske, tako i Republičke Vlade uspeti da reši taj problem svih žitelja jer je to centralni vrtić za celu Severnu Mačvu. Velik broj dece iz okolnih sela dolazi u vrtić u Mačvanskoj Mitrovici.

Ivica Nikolić, meštanin Mačvanske Mitrovice uputio je pohvale za nove objekte: „Imam dva deteta koja pohađaju ovu školu i mislim da je ovo sjajna stvar, da ovo nije klasična fiskulturna sala, ovo je pravi sportski objekat koji mislim da će koristiti, ne samo meštanima Mačvanske Mitrovice, nego i okolnih mesta. Dosta manifestacija može da se ovde održava, ne samo školski časovi, nego i razni drugi događaji.”

Nakon nove zgrade Osnovne škole „Dobrosav Radosavljević Narod” žitelji Mačvanske Mitrovice i okolnih sela dobili su i novu sportsku halu što će doprineti boljem kvalitetu života iu ovom delu naše gradske teritorije.

Sremska Mitrovica živi 

Najava događaja

Current Month

15avg(avg 15)21:0017(avg 17)21:00Festival Art Front 2 na mitrovačkom Hipodromu

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.7194117.0706117.4218