Vesti

Mađari kupuju „Mitros”

SREMSKA MITROVICA – Kompaniju Mitros, preuzeće mađarski investicioni fond sa bogatim iskustvom u mesnoj industriji. Grad Sremska Mitrovica na Gradskom veću je usvojio program o pomoći našim surađanima koji su zaposleni u tom mitrovačkom preduzeću.

Kompanija „Mitros” nastaviće sa radom, kako je najavljeno, sad je izvesno da će je kupiti mađarski fond koji se bavi uglavnom prerađevinama od živinskog i svinjskog mesa.

Prema rečima gradonačelnice Svetlane Milovanović: „Mađarski investicioni fond sa bogatim iskustvom u mesnoj industriji je juče na bordu direktora doneo odluku o ponudi za preuzimanje „Mitrosa”. Jedna zaista lepa vest, baš pred kraj godine Promene na tržištu su normalne, jedne firme dolaze, druge odlaze, a mi se prilagođavamo novim firmama i brinemo o zaposlenima. Nova kompanija bi proizvodila finalne prerađevine od živinskog i svinjskog mesa, a u planu im je 5.000 tona godišnje.”

Kako je dodala gradonačelnica: „Gradsko veće je na jučerašnjoj sednici donelo program pomoći našim sugrađanima koji su bili zaposleni u Mitrosu, u vidu jednog minimalca. Za to je izdvojeno oko 15 miliona dinara, a radnici mogu već od danas da se prijavljuju. Nama je stalo da im pomognemo u ovom prelaznom periodu. To nije zakonska obaveza, već naša dobra volja da brinemo o svojim ljudima. Pomoć će se realizovati preko Gradske uprave za socijalnu zaštitu i zaštitu životne sredine, gde se i vrše prijave.”

Prema nezvaničnim informacijama, novi vlasnik Mitrosa planira da zaposli dosta više radnika od dosadašnjih 500, koliko ih ima.

Najava događaja

Current Month

15avg(avg 15)21:0017(avg 17)21:00Festival Art Front 2 na mitrovačkom Hipodromu

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.7194117.0706117.4218