Vesti

Grad stipendira najuspešnije studente

SREMSKA MITROVICA – Grad Sremska Mitrovica tradicionalno stipendira najbolje studente, koji imaju prosečnu ocenu 9,50 i više, pohađaju drugu i više godine studija na univerzitetima čiji je osnivač Republika Srbija. Ugovori sa studentima svečano su potpisani uz prigodan program u Gradskoj kući.

Gradske stipendije dobila su 32 studenta, nakon sprovedenog konkursa, a ova tradicija postoji već punih 18 godina. Rešenja o dodeli studentskih stipendija dobitnicima su uručili gradonačenica Svetlana Milovanović i načelnik Gradske uprave za obrazovanje Zoran Đurić.

Pozdravljajući prisutne gradonačelnica Milovanović čestitala je studentima na izuzetnom uspehu, poručivši im da nastave da se trude: „Vaše obrazovanje je investicija u budućnost, a ova stipendija je skromni doprinos Grada Sremska Mitrovica i nadam se da će vam biti podsticaj u vašem ličnom i profesionalnom radu. Verujemo u vas, vaše potencijale i snagu vaših ideja, već sad doprinosite zajedncii, a nadam se da ćete kao svršeni studenti izabrati naš grad i kao svoje mesto u budućem životu i usmeriti stečena znanja u razvoj našeg društva, naše zajednice.”

Ovom odlukom lokalna samouprava pokazuje da vodi brigu o mladima, posebno onima koji svojim znanjem, radom i zalaganjem zaslužuju da i Grad na neki način stane iza njih. Stipendije će studenti primati tokom školske godine u jednakim mesečnim iznosima.

Načelnik Đurić čestitao je svim dobitnicima i tom prilikom rekao: „Ove godine, kao i ranijih, Grad nagrađuje najbolje studente. najboljim naše opštine. Uslov za dodelu studentskih stipendija ostvarila su 32 studenta, oni su ponos našeg mesta. Visina studentske stipendije iznosi 13.000 dinara na mesečnom nivou. Grad Sremska Mitrovica prepoznao je potrebu i značaj da se nagrade ovi mladi, vredni i uspešni ljudi, čestitam nagrađenim studentima i želim im puno sreće u narodnom školovanju i životu.”

Svečanosti su pored predstavnika Grada, prisustvovali studenti i njihovi roditelji. Nagrađeni studenti su ponos svojih roditelja, svog fakulteta, ali, naravno, i Grada Sremska Mitrovica.

Među najboljim studentima je Teodora Simić iz Sremske Mitrovice, student završne godine Medicinskog fakulteta u Beogradu. Kako je rekla:  „Velika mi je čast što i ove godine imam priliku da budem stipendista mitrovačke lokalne uprave, kao i prethodnih godina. Želim da se  zahvalim Gradu, gradnonačelnici, načelniku, za sve što su omogućili nama studentima, zato što nam to mnogo znači, da privedemo lakše i brže kraju naše studije. Nadam se da ću u budućnosti svoju profesiju na human i adekvatan način sprovoditi.”

Marko Đanić student Pravnog fakulteta u Novom Sadu takođe se zahvalio Gradu Sremska Mitrovica i Gradskoj upravi za obrazovanje naglasivši da su ove stipendije tradicija koja je svim studentima, podstrek da što bolje i jače rade i da u što boljem svetlu predstavljaju svoj grad.

Svojim nastupom događaj su  upotpunili  učenici Muzičke škole „Petar Krančević”.

Spisak studenata koji su ostvarili pravo na gradsku stipendiju može se pročitati na sledećem linku: https://www.sremskamitrovica.rs/ckfinder/userfiles/files/Kona%C4%8Dna%20rang%20lista.pdf

Najava događaja

04maj10:0017:00Uskršnje fotografisanje i bazar

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.7604117.1117117.4630