Vesti

Donacija Eurobanke za modernizaciju kabineta ekonomske škole

SREMSKA MITROVICA – Ekonomska škola „9. maj” dobila je donaciju Eurobank Direktne kroz projekat „Škola kao nacrtana za vas” koji se sprovodi uz podršku Ministarstva prosvete. Od sada će učenici sticati znanja u digitalizovanom okruženju kroz kabinetsku nastavu.

Osnovna ideja projekta „Škola kao nacrtana za Vas” je pružanje kvalitetnijih uslova za učenje đacima srednjih ekonomskih škola širom Srbije, a nastavnicima boljih uslova za rad. Zahvaljujući sredstvima prikupljenim humanitarnom Mastercard kreditnom karticom „Eurobank Direktna Veliko srce”, Ekonomska škola „9. maj” u našem gradu dobila je računarsku opremu za opremanje kabineta u vrednosti većoj od 800.000 dinara.

Zoran Kasalović, državni sekretar u Ministrstvu prosvete izrazio je zadovoljstvo što je u Sremskoj Mitrovici i ekonomskoj školi koja je dobila donaciju od Eurobank Direktne: „Ovo je samo jedna od donacija u nizu društveno odgovorne kompanije, do sada je oko 12 miliona dinara uloženo u ove svrhe u kabinete u ekonomskim školama širom Srbije. S obzirom da je digitalizacija strategijsko opredeljenje Vlade Republike Srbije i Ministarstva prosvete možemo da izrazimo zadovoljstvo i podršku ovakvoj donaciji i načinu da se kvalitet nastave u ekonomskim školama poveća. Projekat nudi više mogućnosti za pripremu naših đaka i za vrlo zahtevno tržište rada budućih ekonomista, a prosvetnim radnicima, odnosno profesorima bolji pristup u pružanju znanja našim učenicima.”

Izrazio je nadu se da će se projekat nastaviti u budućnosti i želju da se ovim primerom povedu i druge kompanije i ulože svoja sredstva u pospešivanje kvaliteta obrazovanja i vaspitanja u Republici Srbiji, a oni će, ističe Kasalović u ime Ministrstva prosvete, sa zadovoljstvom da budu partneri svima koji žele da pomognu u ovom procesu.

„Glavna poruka ili glavna reč je možda modernizacija jer treba da imamo modernu opremu koju imaju i banke da deca dobiju znanja i kompetencije onakve kakve treba da imaju za buduće poslove ili za studiranje. Naša škola ima dva područja rada ovo ćemo koristiti za područje rada ekonomija, pravo i administracija. Dobit je višestruka, kabinet će se koristiti za dosta predmeta, pre svega kod prvaka za računarstvo, informatiku, poslovnu informatiku, kancelarijsko poslovanje, tu su i biroi jer svaki smer ima i svoje virtuelno preduzeće, ekonomski tehničar ima ekonomsko poslovanje u okviru toga ima svoje virtuelno preduzeće. To je realan uslov rada, imaju i virtuelnu banku u Srbiji, uvoz, izvoz, kalkulacije, sve se radi, samo nemaju fizičku robu. Za ovakvu vrstu škole potreban je veliki broj računara, trenutno imamo 510 đaka i četiri kabineta, možda bi nam trebao i peti,” rekao je Novica Novaković direktor Ekonomske škole „9.maj” i zahvalio se na donaciji.

Informacione tehnologije napreduju izuzetno brzo, škole ne mogu to same da isprate, dodao je on. Ovo je pravi primer društveno odgovorne kompanije Eurobank Direktna u saradnji sa Ministarstvom prosvete, zaključuje Novaković i dodaje da je zahvalan na potezu doniraja sredstava kako bi bili moderna škola, samim tim i konkurentnija.

Dušan Mihailović, član Izvršnog odbora Eurobank Direktne kaže: „Izuzetno mi je zadovoljstvo što sam danas ovde, u Ekonomskoj školi „9.maj” da budemo deo još jednog našeg zajedničkog projekta, u saradnji sa Ministarstvom prosvete koje nas, kao i do sada, mnogo podržava. Otvorili smo još jedan ekonomski kabinet, ovo je već 15. projekat u 14 gradova Srbije do sada smo uložili preko 12 miliona dinara i nadam se da ćemo imati prilike da i u drugom gradovima širom Srbije uradimo nešto slično i olakšamo obrazovanje našim učenicima srednjih škola.”

Donacija Eurobank Direktne Ekonomskoj školi „9. maj” u Sremskoj Mitrovici, sprovedena je sa ciljem opremanja kabineta i unapređenja uslova za učenje i rad. Projekat „Škola kao nacrtana za Vas” Eurobank Direktna sprovodi od 2018. godine. Značaj projekta je u poboljšanju uslova u kojima uče đaci u ekonomskim školama širom Srbije.

Dodatno, na inicijativu Banke zahvaljujući saradnji sa izdavačkom kućom „Laguna”, obezbeđen je popust za učenike za kupovinu knjiga u knjižari Laguna u Sremskoj Mitrovici. Ovakav sveobuhvatan pristup projekta „Škola kao nacrtana za Vas” ima za cilj da podstakne ne samo akademski razvoj učenika, već i kreativnost i kritičko mišljenje.

Najava događaja

04maj10:0017:00Uskršnje fotografisanje i bazar

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.7604117.1117117.4630