Vesti

Bezbednost počinje sa tobom, odgovorno u saobraćaju

SREMSKA MITROVICA – Karavan pod sloganom Bezbednost počinje sa tobom” boravio je danas u našem gradu sa ciljem edukacije i povećanja bezbednosti u saobraćaju. Manifestaciju su organizovali Agencija za bezbednost saobraćaja Republike Srbije u saradnji sa Gradskom upravom za saobraćaj, komunalne i inspekcijske poslove.

Posetioci karavana o bezbednosti saobraćaja na Trgu Ćire Milekića bili su u prilici da razgovaraju sa učesnicima događaja i da se upoznaju sa bezbednim i odgovornim ponašanjem u saobraćaju, ali i o svim eventualnim rizicima koje nosi nebezbedno ponašanje. Kampanja je organizovana u pet lokalnih samouprava, a naš grad bio je jedna od njih.

„Godinama unazad trudimo se da napređujemo putnu infrastrukturu u vidu rekonstrukcije i izgradnje novih puteva ali takođe je važno da se radi na edukaciji svih naših sugrađana kada je bezbednost saobraćaja u pitanju, dakle da se poštuju saobraćajni propisi i da se stekne uvid u to šta je osnovna kultura saobraćajnog ponašanja. Sprovodimo dodelu besplatnih auto sedišta za naše najmlađe sugrađane, edukacije na saobraćajnim poligonima, na taj način pružamo pomoć i podršku svima, pogotovu našim mladima. Sliku onoga šta možemo da vidimo kao posledice saobraćajne nesreće prikazali smo ovde uživo, jako nam je važno da naši mališani koji su danas pristuni sve ovo usvoje i vide koliko je važno da budemo u saobraćaju oprezni i bezbedni i na taj način sačuvamo i sebe i svoj život,” rekla je Jasna Poznanović, načelnica Gradske uprave za saobraćaj, komunalne i inspekcijske poslove.

Posetioci su imali prilike da kroz performans vide na koji način izgledaju povrede u saobraćaju, profesionalno našminkani učesnici ukazuju na ozbiljnost povreda, što želimo naglašava to da  u bezbednim uslovima može da se razmišlja o posledicama.

Milan Ilić savetnik direktora Agencija za bezbednost saobraćaja navodi: „Želim da naglasim dobru saradnju Agencije za bezbednost saobraćaja Grada Sremske Mitrovice u prethodnom periodu kroz edukaciju mladih i sve naše zajedničke aktivnosti na povećanju bezbednosti dece, starih lica, traktorista, za koje se nadamo da će u budućnosti da doprinesu da se brojke stradalih u saobraćaju smanje. U odnosu na isti period prošle godine sa današnjim danom 60 lica manje je poginulih u saobraćaju oko 500 lica manje je povređenih, isto tako značajno imamo manji broj saobraćajnih nezgoda, očekujemo ove godine da postignemo istorijski minimum što se tiče broja stradalih. Takav rezultat ostvarujemo isključivo zajedničkim aktivnostima i saradnjom sa kompletno svim subjektima bezbednosti u saobraćaju.”

Manifestacija je održana sa snažnom porukom – Bezbednost počinje satobom. Cilj karavana je potreba za povećanjem odgovornosti i ukazivanje na odgovornost svih učesnika u saobraćaju, pogotovo tokom zime.

Posetioci su mogli da se upoznaju sa kampanjama Agencije i razgovaraju sa stručnjacima o važnim pitanjima u vezi sa bezbednim i odgovornim ponašanjem u saobraćaju, da se informišu o značaju korišćenja sigurnosnog pojasa, štetnosti i posledicama upotrebe mobilnog telefona u vožnji, vožnje pod dejstvom alkohola i posledicama koje nosi vožnja brzinom većom od ograničene.

Najava događaja

04maj10:0017:00Uskršnje fotografisanje i bazar

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.7604117.1117117.4630