Vesti

Zimska služba spremna za sezonu snega i leda

Sremska Mitrovica – Smotru mehanizacije Zimske službe u našem gradu izvršio je Petar Samardžić zamenik gradonačelnice. Služba zadužena za brigu o gradskim i prigradskim saobraćajnicama u zimskom periodu, Preduzeća „Hidrograđevinar” spremno čeka zimu i snežne padavine.

Sva postojeća mehanizacija je u ispravnom stanju, a obnovljen je i vozni park Zimske službe, Firme „Hidrograđevinar”, unapređen  nabavkom  kamiona nove generacije, koji je spreman da odgovori na sve zahteve. Izvršena je smotra mehanizacije i ocena pripremlјenosti javno-komunalnih preduzeća za poslove iz Programa rada zimske službe.

Petar Samardžić zamenik gradonačelnice nakon izvršene smotre ocenio je: „Zimska služba potpuno je spremna za nastupajuću zimsku sezonu u šta smo se uverili ovde, u okviru ovogodišnje smotre Zimske službe Grada Sremska Mitrovica, konstatovano je da kompletna mehanizacija na broju u ispravnom stanju, da je obezbeđena potrebna i dovoljna količina soli, rizle i ostalih abrzivnih materijala koji se koriste za prohodnost puteva tokom zimskog perioda. Polovina je novembra, lepo je vreme, toplo ali to ne treba da nas zavara, zima je na pragu. Preduzeću „Hidrograđevinar” i ove godine povereno je zimsko održavanje saobraćajnica na teritoriji Grada Sremska Mitrovica, obezbedili su svu potrebnu mehanizaciju, opremu, materijale, naravno ljudstvo i dežurstvo, kako bi se spremno dočekale prve snežne padavine. Ugovorom je opredeljeno 40 miliona dinara sa PDV-om za ove namene, planom je obuhvaćeno 130 kilometara lokalnih puteva i 85 kilometara prioritetnih saobraćajnica na teritoriji Grada u skladu sa prioritetom, odnosno kategorijama.”

Gradske saobraćajnice podeljene su u pet kategorija koje su u nadležnosti Javnog preduzeća „Sirmijumput”, dok su državni putevi u nadležnosti JP „Putevi Srbije”. Za funkcionisanje naše oblasti, prioritet su putevi prve i druge kategorije.

Mihajlo Stević direktor „Sirmijumputa” Sremske Mitrovice rekao je: „Izvršena je smotra mašina, od sutra zvanično počinje da radi Zimska služba i ove godine posao je poveren lokalnoj firmi „Hidrograđevinar”, predhodnih godina oni su odgovorili na svaki od zahteva građana na nivou našeg Grada. Na našoj teritoriji postoji oko 200 kilometara lokalnih puteva i saobraćajnica što podrazumeva i okolna sela. U „Hidrograđevinaru” svake godine obnavljaju svoj vozni park, ove godine ima novina. Nabavljena je nova mašina, kamion osovinac novije generacije koji će odgovoriti svakom zahtevu na putevima. Od sutra, 15. novembra, u nultom stepenu pripravnosti su svi zaposleni „Hidrograđevinara” čim dnevna ili noćna temperatura budu padale ispod 5 stepeni ili ispod nule, radnici će izlaziti na teren i prilagođavaće se situaciji. Molimo vozače i sve učesnike u saobraćaju da prilagode svoju brzinu uslovima puta u narednom periodu dok traje zimska sezona Imamo šest kamiona troosovinaca sa noževima i rezervnim noževima kao i potrebni buldožeri i bageri.” 

Zimsko održavanje saobraćajnica, u skladu sa Zakonom o putevima, traje od 15. novembra tekuće, do 31. marta naredne godine, rad zimskih službi prilagodiće se vremenskim uslovima. 

Najava događaja

Trenutno nema najavljenih dešavanja . Posećujte nas i prvi saznajte sve o sledećim dešavanjima u našem gradu

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.7604117.1117117.4630