Vesti

Ulične trke po šezdeseti put

Sremska Mitrovica – Sa ciljem promocije zdravog života i sporta uopšte, u našem gradu održane su 60. Ulične trke. Tradicionalno početkom novembra, u okviru manifestacije Novembarski dani okupile su velik broj učesnika.

Na tradicionalnim novembarskim Uličnim trkama ponikli su mnogi šampioni, ne samo u atletici, nego i u drugim sportovima. Grad Sremska Mitrovica u saradnji sa Ustanovom Atletski stadion, Atletskim klubom „Srem” i AK „Sirmijum” i Zborom atletskih sudija, organizovao je 60. trku ulicama grada.

Zoran Miščević zamenik načelnika Gradske uprave za kulturu i sport rekao je: „Ulične trke značajne su za Grad Sremska Mitrovica, značajne za decu, roditelje, nastavnike. Ovde sam već 50 godina i kao učesnik, a i kao roditelj i kao trener. Lepo je biti u prisustvu dece, lepo je biti na ovako masovnom skupu, atletika je dobar sport. Zahvaljujem se svim učiteljima, roditeljima, nastavnicima koji su danas doveli decu. Baviti se sportom uopšte je velika stvar, atletika je bazičan sport i ona povlači neke druge pozitivne navike, zato smo danas ovde da gledamo, da uživamo u našoj deci i da nam bude lepo. Ovo je nešto što se uvek pamti.”

Takmičili su se učenici osnovnih i srednjih škola, najbolji u svojoj generaciji. U sklopu manifestacije održana je i memorijalna trka „Milovan Lazarević-Ćaza” u znak sećanja na rano preminulog atletičara AK „Srem” koji je 14 puta bio pobednik na ovom takmičenju.

Broj učesnika je solidan, uprkos lošem vremenu, trčalo je po deset učesnika iz svake generacije iz svih osnovnih i srednjih škola. Cilj je i ove godine kvalitet, a ne masovnost, kako bi se na najbolji mogući način nastavila ova gradska tradicija.

Atletika je kao bazični sport bitna za pravilan rast i razvoj dece i zato je dobro što su u ovaj događaj uključeni deca, škole i roditelji.

Pravo učešća imali su samo učenici osnovnih i srednjih škola sa teritorije Grada Sremska Mitrovica, a održane se i trke vojske i policije Srbije i KPZ. 

Učestvovalo je oko 500 takmičara. Ulične trke propagiraju zdrav način života i način razmišljanja i zato su značajne za sve Mitrovčane i za sve ljubitelje atletike.

Za pobednike su bile obezbeđene medalje, a za ekipne pobednike (ukupno u ženskoj i muškoj konkurenciji) pehari.

Najava događaja

Trenutno nema najavljenih dešavanja . Posećujte nas i prvi saznajte sve o sledećim dešavanjima u našem gradu

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.7606117.1119117.4632