Vesti

Proslavljeno 70 godina Pinkijeve škole

SREMSKA MITROVICA – Svečanom akademijom Osnovna škola Boško Palkovljević Pinki” proslavila je 70 godina postojanja i rada. Svoj dan obeležila je kao najstarija osnovna škola u gradu posle Drugog svetskog rata.

Obeležavanju 70 godina „Pinkijeve” škole prisustvovali su gradonačelnica Sremske Mitrovice Svetlana Milovanović sa saradnicima, direktori škola, bivši i sadašnji učenici, brojni gosti i građani. Osnovna škola „Boško Palkovljević Pinki” gradi svoj identitet već 70 godina.

Direktor škole, Igor Došen čestitao je Dan ustanove svim zaposlenima, kao i svim učenicima: „Deca i njihovo obrazovanje uvek su nam na prvom mestu. Matična škola ima najdužu tradiciju među osnovnim školama u Sremskoj Mitrovici, a osnovana je školske 1953/54 godine i tada je brojala 816 učenika i 20 odeljenja. U sadašnjoj zgradi škola se nalazi od 1959. godine. Negujemo rad, aktivnost, kreativnost, drugarstvo, disciplinu, saradničke odnose, istrajnost, samokritičnost, slobodu mišljenja i poštovanje razlika.Učenici naše škole imaju mogućnost da steknu kvalitetna znanja iz svih nastavnih oblasti.”

Program svečane akademije pod nazivom „Od ogleda do ugleda” – Pinkijeva u Sremskoj Mitrovici pripremili su i zveli učenici zajedno sa svojim nastavnicima u sali Pedagoške akademije.

Povodom Dana škole održane su i tokom prethodnih nekoliko nedelja različite aktivnosti. Sam Dan ustanove uvek obeleže s posebnom radošću. U školi se pored obrazovno-vaspitnog rada izvode i brojni drugi programski sadržaji, kao što su kulturne i sportske aktivnosti i mnoge druge.

„Pinkijeva” škola je obrazovna ustanova sa visokim kriterijumima i dugom tradicijom koji donose uspehe, a trenutno je trenutno pohađa 586 đaka. Škola se sastoji iz matične škole sa sedištem u Sremskoj Mitrovici i izdvojenih odeljenja u selu Grgurevci i selu Šuljam.

Najava događaja

04maj10:0017:00Uskršnje fotografisanje i bazar

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.7604117.1117117.4630