Vesti

Pomoć poljoprivrednicima za štetu od oluje

SREMSKA MITROVICA – Pomoć poljoprivrednicima za štetu nastalu kao posledica elementarne nepogode stiže preko Gradske uprave za poljoprivredu Grada Sremska Mitrovica, od Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i Ministarstva finansija Republike Srbije.

Na prethodno raspisan Javni poziv Gradske uprave za poljoprivredu, za dodelu finansijske pomoći našim poljoprivrednim proizvođačima koji su pretrpeli štetu u toku oluje, koja je bila letos, stiglo je ukupno 830 prijava, saopštio je načelnik Vladimir Nastović.

Prema njegovim rečima, poziv je bio otvoren od 16. do 24. novembra. Kako je objasnio na konferenciji za novinare: „Sredstva koja će biti upućena poljoprivrednicima obezbeđena su od strane Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i Ministarstva finansija Republike Srbije. Svi oni koji su prijavili štetu, uzrokovanu olujnim nevremenom u toku leta, gde je komisija izašla, napravila zapisnik i konstatovala da je šteta postojala, imaju pravo na finansijsku pomoć. Sredstva u iznosu od 37 hiljada biće isplaćena po svakom podnetom, tj. prihvaćenom zahtevu.”

Lokalna samouprava i Vlada Republike Srbije pomažu i dalje građanima koji su pretrpeli štetu. Kako je naglasio Nastović u narednim danima biće formirana komisija koja će sve prijave obraditi i doneti rešenja, a potom će da usledi isplata.

Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda, tokom jula ove godine zabeleženo  je više od 100 dana sa olujnim vetrovimai oko 50 dana sa gradom.

Najava događaja

02maj09:0017:00Memorijalni turnir u malom fudbalu drugog maja u Sremskoj Rači

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.7604117.1117117.4630