Vesti

Održan Festival nauke u Zmajevoj školi

SREMSKA MITROVICA – Osnovna škola „Jovan Jovanović Zmaj”  24. novembra slavi 69 godina postojanja i rada, a dan uoči svog rođendana, ova obrazovna ustanova otvorila je vrata za sve sugrađane na Festivalu nauke, koji je mogima dao priliku da zavire u svet savremenih dostignuća i zanimljivih ogleda i pre nego što te oblasti postanu deo redovnog nastavnog sadržaja.   

Matej Vuruna, učenik odeljenja V4, sa ovog Festivala nosi samo pozitivne utiske:  „Ovaj Sajam je odlična prilika da mi, Zmajevci, pokažemo kako učimo kroz igru. Na sajmu su  eksperimenti iz matematike, hemije, biologije i fizike. Možete napraviti sveću, geometrijska tela od slamčica, ili gledati kroz mikroskop. Želeli smo da pokažemo da i nauka može biti zabavna”.

Festival nauke je i ove godine podržala Gradska uprava za obrazovanje Grada Sremska Mitrovica, a priliku da učestvuju u naučnim radionicama, osim đaka škole, imali su i oni koji već dugi niz godina prate rad Zmajevaca i svedoče brojnim priznanjima za dosadašnje zalaganje u obrazovanju mladih.

Sonja Tucaković, direktorica Zmajeve škole, istakla je da je pred tom obrazovnom ustanovom veliki jubilej, ali da to Zmajevcima daje motiv više da nastave sa istim entuzijazmom kako su to činili i prethodnih 69 godina: “Sedam decenija sa ponosom nosimo ime najvećeg tvorca srpske poezije za decu Jovana Jovanovića Zmaja, te smo i ove godine odlučili da, zajedno sa svim našim prijateljima i saradnicima, obeležimo datum koji je od izuzetnog značaja za nas. Ovo je ujedno i zahvalnost svima koji cene naš rad i zalaganje u edukaciji dece, raduju se svakom našem uspehu i sa nama slave svaku nagradu”, naglasila je Tucaković. 

Ona je najavila da će na sam dan rođenja pesnika Jovana Jovanovića Zmaja, u petak, 24. novembra, biti upriličena svečanost u amfiteatru više Pedagoške škole sa početkom u 18 časova.

Najava događaja

Trenutno nema najavljenih dešavanja . Posećujte nas i prvi saznajte sve o sledećim dešavanjima u našem gradu

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.7604117.1117117.4630