Vesti

Kreću „Novembarski dani”

SREMSKA MITROVICA – „Novembarski dani” su najveća i sadržinski najraznovrsnija manifestacija u našem gradu, koja objedinjuje različite sportske, muzičke, kulturno-umetničke i zabavne programe, kao i programe kojima se neguje kultura sećanja, posebno sećanje na oslobodioce našeg grada iz Prvog i Drugog svetskog rata.

Kako je rekao Petar Samardžić, zamenik gradonačelnice, Sremska Mitrovica je u oba svetska rata oslobođena upravo početkom novembra, a Dan grada i gradska slava Mitrovdan se obeležavaju 8. novembra, stoga je ceo novembar posvećen organizovanju različitih događaja, festivala i sadržaja sa raznovrsnom tematikom, za sve uzraste.

Tokom novembra možemo očekivati zanimljive pozorišne predstave, projekcije filmova i crtanih filmova, kvizove i izložbe, a Samardžić je izdvojio 32. Festival besedništva, koncert omladinskog Tamburaškog orkestra „Srem”, promociju časopisa „Sunčani sat”, izložbu i program povodom obeležavanja 50 godina Galerije „Lazar Vozarević” kao i 60. Ulične trke koje će se održati 3. novembra.

Dan grada će se obeležiti svečanom akademijom i svečanom sednicom Skupštine grada u okviru koje će građanima i institucijama biti dodeljene Novembarske nagrade i plakete Grada, najsprestižnija priznanja koja se dodeljuju svake druge godine za značajna dostignuća u različitim oblastima, posebno za afirmaciju grada, dodao je Samardžić.

Samardžić je rekao da će se ova svečanost simbolično održati u pozorištu „Dobrica Milutinović”, čime grad želi da obeleži kraj jedne epohe gradskog pozorišta, jer ovo će biti poslednji program koji će se održati u pozorištu pre njegove rekonstrukcije, na radost svih Mitrovčana, posebno ljubitelja „dasaka koje život znače”. Svi sadržaji koji su planirani da se realizuju u pozorištu u okviru „Novembarskih dana” i tokom zime, biće izvedeni, ali na alternativnim lokacijama, sve do konačne rekonstrukcije zgrade, kada će pozorište zasijati novim sjajem.

Najava događaja

21maj12:0012:30U utorak „Maturantski ples”

22maj09:0013:00Otvoreni dan u Kasarni „Boško Palkovljević Pinki”

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.7618117.1131117.4644