Vesti

Državna pomoć za saniranje posledica oluje na porodičnim objektima

SREMSKA MITROVICA – Za štetu na porodičnim objektima nastalu usled jakog olujnog nevremena koje je pogodilo Sremsku Mitrovicu i okolna sela tokom jula ove godine, Grad će isplatiti pomoć dobijenu od Vlade Republike Srbije.

Uručena su rešenja za državnu pomoć svim građanima sa teritorije Grada Sremska Mitrovica koji su pretrpeli štetu na porodičnim stambenim objektima, a koja je kategorizovana u skladu sa Uredbom Vlade Republike Srbije.

Jasna Poznanović, načelnica Gradske uprave za saobraćaj, komunalne i inspekcijske poslove, pojasnila je: „Mitrovčanima su dodeljena rešenja za državnu pomoć. Komisija je pregledala sve prijave, tačnije 385 objekta i kompletnu dokumentaciju, a kategorizovala 190 objekata. Novčana sredstva biće isplaćena svim fizičkim licima u čijem je vlasništvu objekat koji je kategorizovan od prve do pete kategorije, u iznosu od 50 do 350.000 dinara sa izuzetkom jednog objekta koji je kategorizovan u šestu u kategoriju oštećenja gde imamo isplatu novčanih sredstava u iznosu od tri i po miliona dinara. Novčana sredstva biće isplaćena po isteku roka žalbe od datuma prijema rešenja, danas je počelo uručenje, a 15 dana je rok žalbe i nakon toga ministarstvo počinje isplatu.”

Građani dobijaju novčanu pomoć od prve do pete kategorije u zavisnosti od toga u kojoj se nalaze: 50.000, 100.000, 150.000, 250.000 ili 350.000 dinara, a postoji i šesta kategorija. Javni poziv je sproveden u skladu s Odlukom Vlade Republike Srbije o proglašenju elementarnih nepogoda i drugih podzakonskih akata kao i zaključkom Gradskog veća Sremske Mitrovice.

Samuel Majer iz Stare Bingule, dobio je rešenje o pomoći u iznosu propisanom za šestu kategoriju i kako kaže: „Jedno vreme živeo sam sam, dok se ćerka sa malim unukom nije doselila. Nesreća se desila, naišla je ta oluja i sve porušila, šteta je kompletna, krov je potpuno uništen. Jako će mi puno značiti ova pomoć i za moju ćerku, unuka i za mene, procenjena je kao šesta kategorija. Pokušaćemo da nađemo neku kuću, ako ne budemo mogli, onda ćemo praviti drugu, ako se bude moglo. Veoma sam zahvalan svima.”

Ova javni poziv sproveden je kao deo državnog programa za saniranje posledica elementarnih nepogoda koje su pogodile Srbiju tokom jula. Isplata rešenja o pomoći države, građanima sa naše teritorije, odvija se u Gradskoj kući.

Najava događaja

02maj09:0017:00Memorijalni turnir u malom fudbalu drugog maja u Sremskoj Rači

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.7604117.1117117.4630