Vesti

Basta posetio obnovljenu fiskulturnu salu „Bajićeve” škole

SREMSKA MITROVICA – Pokrajinski sekretar za sport i omladinu Dane Basta posetio je naš grad i obišao završen projekat sanacije fiskulturne sale Osnovne škole „Slobodan Bajić Paja”. Dočekali su ga gradonačelnica Svetlana Milovanović i načelnik Gradske uprave za kulturu i sport Vasilj Ševo sa saradnicima, istakavši veoma dobru saradnju i velika ulaganja tog sekretarijata u sportsku infrastrukturu našeg grada.

Ulaganje u obrazovanje i sport u našem gradu nastavlja se i zahvaljujući dobroj sradanji lokalne samouprave i pokrajinske i republičke vlasti. Za radove u Osnovnoj školi „Slobodan Bajić Paja” Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu putem konkursa izdvojio je 5 miliona i 545.000 dinara kako bi bio potpuno obnovljen pod.

Pokrajinski sekretar Dane Basta ističe: „Ovim ulagnjem stvorili smo mnogo bolje uslove za bavljenje sportom. Naš Pokrajinski sekretarijat u Sremskoj Mitrovici vidi izuzetno dobrog partnera za dalje ulaganje u sportsku infrastrukturu, ove godine smo uradili rekonstrukciju još jedne sportske sale, zamenjen je pod u školi Noćaju i ovde nećemo stati nastavljamo dalja ulaganja. Na današnjem sastanku sa gradonačelnicom dogovorili smo se o nekim narednim koracima. U protekle tri godine od strane resornog sekretarijata oko 38 miliona dinara je uloženo u sportske klubove i infrastrukturu samo u vašem gradu, ovde izuzetno mnogo ulažemo u sport i naše sportiste.”

Pod i bolju podlogu za bavljenje sportom i držanje časova fizičkog vaspitanja dobila je i fiskulturna sala Osnovne škole OŠ „Dobrosav Radosavljević Narod” u područnom odeljenju u Noćaju. Projekti se realizuju u cilju unapređenja sporta i nastave.

Načelnik Gradske uprave za kulturu, sport i omladinu Vasilj Ševo podseća da je fizičko vaspitanje jedna od najvažnijih školskih aktivnosti za formiranje učenika kao sportista i dodaje: „Vrlo dobro znamo kako je do pre nekoliko meseci izgledala ova sala, rekonstruisan je pod koji zadovoljava sve bezbedonosne rizike, dakle postoje sertifikati i atesti. Raduje to da je ova sala na raspolaganju najpre učenicima ove škole i sportistima. Zahvaljujem se g. Basti i Pokrajinskom sekretarijatu na velikim ulaganjima u protekle tri godine na našoj teritoriji i Pokrajinskoj vladi koji su prepoznali partnera u Sremskoj Mitrovici i da zajedničkim ulaganjima možemo stvoriti izuzetne uslove kako bi najmlađe privukli da se bave sportom, da ga zavole i da u sportu ostanu.”

Sala je bila u veoma lošem stanju, oštećenja poda su bila velika i nije bilo izvodljivo održavanje nastave. Pokrajinskoj vladi AP Vojvodine, Pokrajinskom sekretarijatu za sport i omladinu, kao i Gradu Sremska Mitrovica na ulaganjima zahvalila se i direktorica Osnovne škole „Slobodan Bajić Paja” Marija Han.

„Naši đaci su novu školsku godinu dočekali u rekonstruisanoj i modernizovanoj sali za fizičko. Veliku zahvalnost dugujemo Pokrajinskoj vladi, Sekretarijatu za sport na odobrenim novčanim sredstvima i lokalnoj samoupravi Sremske Mitrovice na pomoći i podršci koju nam pružaju tokom izrade projekata. Ovo nije jedini projekat koji je odobrila Pokrajinska vlada, od Sekretarijata za obrazovanje dobili smo novčana sredstva u iznosu 10 miliona i 400.000 dinara za izolaciju, fasadu i zamenu oluka na objektu cele škole. Naši đaci su veoma zadovoljni urađenim, motivisano su da više i bolje rade,” rekla je direktorica Marija Han.

Učenici „Bajićeve” škole veoma su uspešni sportisti, prema njenim rečima nakon rekonstrukcije sale i poda postižu izuzetne rezultate, prvaci su grada u muškoj i ženskoj odbojci.

Najava događaja

Trenutno nema najavljenih dešavanja . Posećujte nas i prvi saznajte sve o sledećim dešavanjima u našem gradu

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.8012117.1527117.5042