Vesti

Sufinansiranje energetske sanacije kuća i stanova

SREMSKA MITROVICA – Grad Sremska Mitrovica raspisao je Javni poziv za sufinansiranje mera energetske sanacije porodičnih kuća i stanova treću godinu zaredom. Javni poziv traje do 31. decembra 2023. godine, odnosno dok se sredstva budu trošila.

Grad Sremska Mitrovica zajedno sa Ministarstvom rudarstva i energetike učestvuje u projektu energetske sanacije porodičnih kuća i stanova. Iz Komisije za realizaciju mera energetske sanacije obaveštavaju sve zainteresovane građane da je upravo raspisan konkurs.

Na konferenciji za novinare u Gradskoj kući Miloš Mišković, predsednik komisije rekao je nešto više o tome: „Grad se posvećuje unapređenju energetske efikasnosti i zbog toga je odlučio da podrži građane u ovom procesu, tako da je za ovaj projekat izdvojeno ukupno 12,5 miliona dinara. Raspisan je javni poziv za ukupno devet mera, od kojih trenutno nema dostupnog subjekta za meru termičke izolacije ispod krovnog pokrivača, te se građani mogu prijaviti za osam različitih mera. Može se konkurisati i za dve mere pojedinačno ili za jedan od tri ponuđena paketa mera: osnovni, standardni i napredni. Pravo na učešće u ovom javnom pozivu imaju svi građani koji su vlasnici legalnih objekata, izmiruju porez na imovinu i žive u tim objektima. Prateći ideju da će veći broj mera obezbediti veću subvenciju, građani koji se odluče za neki od paketa mera mogu ostvariti značajne uštede. Na primer, za osnovni paket mera mogu dobiti subvenciju od maksimalnih 55 posto, za standardni paket 60 posto, a za napredni čak 65 posto. Za pojedinačne mere, maksimalni iznos subvencije grada iznosi 50 posto.”

Prethodno je raspisan poziv za privredne subjekte, i utvrđene su liste direktnih korisnika shodno Javnom pozivu za učešće direktnih korisnika (privrednih subjekata) u sprovođenju mera energetske sanacije porodičnih kuća i stanova. Popis odobrenih zahteva za ovu meru može se naći na službenoj internet stranici Grada.

Pravo na učešće u ovom javnom pozivu imaju svi građani koji su vlasnici legalnih objekata, izmiruju porez na imovinu i žive u tim objektima, istakao je Mišković.

Tekst Javnog poziva kao i konkursna dokumentacija može se preuzeti na sajtu Grada Sremska Mitrovica www.sremskamitrovica.rs i Gradskom uslužnom centru, ul. Svetog Dimitrija br. 13, Sremska Mitrovica.

Najava događaja

30apr12:0013:00Humanitarni bazar u Bajićevoj školi

02maj09:0017:00Memorijalni turnir u malom fudbalu drugog maja u Sremskoj Rači

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.7691117.1205117.4719