Vesti

Startovala grejna sezona

SREMSKA MITROVICA – Javno komunalno preduzeće „Toplifikacija” počelo je sa grejanjem, radijatori svih korisnika već od juče su topli. Slavko Sladojević direktor JKP „Toplifikcija” sa saradnicima obišao je kotlarnicu na Starom mostu.

Sezona je krenula kao što je predviđeno po gradskoj odluci 15. oktobra, saopšteno je iz Javnog komunalnog preduzeća „Toplifikacija”. Grejni dan će trajati sat duže, radnim danima to će biti od 05:30 do 21:30, a vikendom od 7:00 do 22:00 sata.

Slavko Sladojević direktor JKP „Toplifikacija” rekao je: „Mi smo krenuli na vreme kao što je predviđeno 15. oktobra, juče u jutarnjim satima smo počeli, tako da su korisnici daljinskog sprema grejanja već u večernjim satima osetili tople radijatore u svojim stanovima. Isporuka ide redovno, nikakvih problema nije bilo, ulazimo u redovan režim isporuke, sve se prilagođava spoljnoj temperaturi. Hladne i tople probe završene su do prvog oktobra, mogli smo već tad da krenemo sa grejnom sezonom, uradili smo sve provere i probe proizvodnog, funkcionalnog i distributivnog sistema, sve funkcioniše u najboljem redu. Energenata ima dovoljno, rezervoari mazuta kao rezervna opcija su puni, kao energent za grejanje trenutno se koristi gas u lokalnim kotlarnicma i na izmenjivačkoj stanici,  ako dođe do većeg zahlađenja, preći će se na biomasu.”

Sistem grejanja je automatizovan i režim rada prilagođava se spoljnoj temperaturi, ako temperature u toku dana rastu, grejanje se smanjuje, ali kako temperatura bude padala, sistem se prilagođava tome, dodaje Sladojević.

Sistem daljinskog grejanja JKP „Toplifikacije” koristi oko 3.400 stanova. Greju oko 75.000 metara kvadratnih poslovnog prostora, a ukupna površina koja se greje iznosi oko 245 hiljada kvadrata poslovnog i stambenog prostora.

Korisnici mogu prijaviti  curenje ventila ili ukoliko se javi potreba da ozračuju radijatore kao i eventeulane kvarove ili neke nedostatke na sistemu putem telefona 022/618-022.

Najava događaja

19apr19:0020:00Duo Docemente 

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.7886117.1400117.4914