Vesti

Mitrovica domaćin javne rasprave RTS-a

SREMSKA MITROVICA – U mitrovačkom pozorištu „Dobrica Milutinović” Programski savet Radio – televizije Srbije sproveo je Javnu raspravu o programskim sadržajima ove javne medijske ustanove.

Grad Sremska Mitrovica bio je domaćin prve ovogodišnje Javne rasprave Radio – televizije Srbije, koja će se do kraja meseca oktobra održati u Beogradu, Pirotu i Knjaževcu.

Na Javnoj raspravi prisustvovali su predstavnici medija, ustanova kulture, predstavnici udruženja građana, javnih ustanova, kao i građani, sa ciljem da se čuju mišljenja, sugestije i kritike o programu RTS-a.

U ime Radio – televizije Srbije prisutnima su se obratili Žarko Rakić, predsednik Programskog saveta RTS-a i Vladimir Palikuća, potpredsednik Programskog saveta RTS-a.

Prisutne je pozdravio zamenik gradonačelnice Petar Samardžić, koji je tom prilikom rekao da je RTS ozbiljna građa kulturne baštine našeg društva, da obuhvata sadržaje koji društvo obogaćuje kroz orkestre, horove, galeriju, arivsku građu, zbog čega je ova Javna rasprava veoma važna.

Samardžić je dodao da je jedan od zahteva i predloga lokalne samouprave formiranje stalnog dopisništva RTS-a u našem gradu, jer Sremska Mitrovica kao regionalni centar, grad koji se sve snažnije i ubrzanije razvija, ima potrebu za tim, čime bi se postigla veća vidljivost, a dopisništvo bi pokrilo i okolna mesta.

Grad Sremska Mitrovica spreman je da ugosti i orkestre, horove i ostale muzičke sekcije RTS-a, kao i da bude domaćin jubileja, godišnjica i brojnih RTS-ovih karavana, zaključio je Samardžić.

Najava događaja

30apr12:0013:00Humanitarni bazar u Bajićevoj školi

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.7691117.1205117.4719