Vesti

Ministar Goran Vesić obišao jutros radove na putu Laćarak – Čalma

ČALMA – Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Republike Srbije, Goran Vesić zajedno sa gradonačelnicom Sremske Mitrovice Svetlanom Milovanović obišao je jutros selo Čalma i radove na potpunoj rekonstrukciji puta i važne saobraćajnice koja spaja Laćarak sa ovim fruškogorskim selom.

On je za medije izjavio da je istovremeno sa izgradnjom auto-puteva i brzih saobraćajnica u Srbiji ove godine uloženo mnogo više napora kako bi se rehabilitovali lokalni putevi koji nisu tako veliki kada gledate kilometražu i vrednost u novcu ali su važni za ljude koji žive u selima jer to njima znači život.

Od 2012. godine kako je Vesić naveo, država je izgradila ukupno 445 km auto-puteva i brzih saobraćajnica a trenutno se radi na dodatnih 461 kilometara a nedavno su potpisana dva ugovora u Kini na skoro 300 kilometara novih puteva u Srbiji.

Ove godine je Ministarstvo odvojilo oko 350 miliona evra za rehabilitaciju lokalnih puteva, i na taj način je urađeno dosta ovakvih puteva, istakao je ministar Vesić.

Kada je u pitanju Sremska Mitrovica, ove godine će biti urađena 23 km lokalnih puteva, poput puta ka Velikim Radincima koji je završen, puta ka Manđelosu koji se trenutno radi, a ukupna vrednost tih radova je oko 600 miliona dinara.

„Ovaj put će biti završen za nekih 15 dana, i kada ga završimo ostaje nam put za Manđelos koji se trenutno radi”, rekao je Vesić.

Od sledeće godine vršiće se naplata puteva prvog B reda za kamione čija težina prelazi 7,5 tona, jer su to kamioni koji oštećuju lokalne puteve. Na taj način zaštitiće se lokalne saobraćajnice.

Gradonačelnica Sremske Mitrovice, Svetlana Milovanović izjavila je da je putni pravac Laćarak – Čalma urađen pre 50 godina i da je ovo prvi put sveobuhvatna rehabilitacija ovog kolovoza.

„Nama su lokalni putevi bitni, isto kao što su nam bitni auto-putevi, brze saobraćajnice ali nama na lokalu oni mnogo znače, jer spajaju Sremsku Mitrovicu sa selima”, rekla je gradonačelnica.

Takođe, istakla je da je lokalna samouprava konkurisala za sredstva kod Ministarstva i za put Noćaj – Radenković, i da se tu nada pozitvnom ishodu i uređenju tog putnog pravca.

Najava događaja

10majCelodnevni dogadjaj12XVI FESTIVAL GUDAČA - STRINGFEST

12maj10:0012:00Promotivni dan Soko kampa

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.7791117.1305117.4819