Vesti

Manifestacija „Sremska Mitrovica – lider u odvajanju otpada”

SREMSKA MITROVICA- Tokom gradske manifestacije „Sremska Mitrovica – lider u odvajanju otpada” velik broj dece kroz zabavne i takmičarske igre, učio je kako da pravilno odvaja otpad, kako bi podstakli svoje porodice i drugare da rade isto.

U Poslovno-sportskom centru „Pinki” održana je manifestacija „Sremska Mitrovica – lider u odvajanju otpada”. Oragnizatori događaja su JKP „Komunalije”, „Eko projekt tim” i Grad Sremska Mitrovica.

Vladimir Pavlović, predsednik Skupštine grada Sremska Mitrovica kaže: „Posebno mi je zadovoljstvo da prisustvujem ovakvim događajima gde se naši najmlađi građani uče pravilnom odvajanju otpada, što je samo jedna od mera koje Grad Sremska Mitrovica sa svojim javnim preduzećima sprovodi. Sve te mere očigledno su dale rezultate i možemo da se pohvalimo titulom „EkoOpština” takođe možemo da se pohvalimo da je Sremska Mitrovica lider u odvajanju otpada. Postoje i neke stvari kojima ne možemo da se pohvalimo, to su divlje deponije koje postoje i dalje na par mesta u našem gradu, iako za tim stvarno nema potrebe jer sve je učinjeno da do divljih deponija ne dođe, imamo reciklažno dvorišto i plave kante za odvajanje i sve ostalo neophodno da bi se otpad propisno odvajao. Zato su upravo ovakvi događaji važni jer rade na razvijanju svesti, a svest kod najmlađih je najbitnija jer su oni naša budućnost i oni će s nama zajedno učestvovati u stvaranju jednog zdravijeg, lepšeg i čistijeg podneblja.”

Kroz edukativno-takmičarske igre kojih ima nekoliko vrsta naši najmlađi sugrađani se na jednostavan način i kroz zabavu uče na koji način se odvaja komunalni otpad.

Radoslav Jevremović direktor Javnog komunalnog preduzeća „Komunalije” rekao je: „Već deset godina JKP „Komunalije” u saradnji sa osnovnim školama u Sremskoj Mitrovicu edukuju decu u oblasti reciklaže komunalnog otpada i značaja zaštite životne sredine. Značaj reciklaže je veomo bitan za očuvanje životne sredine i mi smo kroz određene projekte u proteklom periodu značajno poboljšali uslove života u Sremskoj Mitrovici. Imamo i projekat Odvajanja kućnog otpada, ovom prilikom bih se zahvalio građanima Sremske Mitrovicu koji učestvuju u tom projektu, a kroz koji smo dobili 7,5 hiljada plavih kanti za odvajanje, odnosno recikliranje otpada i preko 300 kontejnera isto za primarnu selekciju što doprinosi tome da zajedno sa građanima Sremske Mitrovice, grad bude lider u odvajanju komunalnog otpada u regionu.”

Nagrade za pobedničke škole obezbedio je „Eko star pak”. Ova manifestacija ima za cilj da podstakne razvoj svesti kod mlađih generacija o uticaju pravilnog odvajaja otpada na zaštitu životne sredine.

Sremska Mitrovica živi

Najava događaja

Trenutno nema najavljenih dešavanja . Posećujte nas i prvi saznajte sve o sledećim dešavanjima u našem gradu

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.7606117.1119117.4632