Vesti

Manifestacija „Novembarski dani” 2023.

SREMSKA MITROVICA – Kao što ste već navikli, i ove godine će razglednice „Novembarskih dana” obradovati Mitrovčane.

Pod poznatim sloganom „Pozdrav iz Sremske Mitrovice”, a u okviru „Novembarskih dana” Gradska uprava za kulturu i sport, zajedno sa brojnim ustanovama pripremila je bogat program.

Кroz vremeplov našeg grada, biće obeleženi i veliki jubileji: 150 godina Gradskog parka, 150 godina od konačnog razvojačenja Vojne granice, 100 godina od kako Mitrovica nosi današnji naziv i 50 godina Galerije „Lazar Vozarević”.

Program počinje 1. novembra, i trajaće do kraja meseca. Ono što je prošle godine najviše obradovalo Mitrovčane, bile su besplatne pozorišne predstave, tako da su organizatori ove godine odlučili da zadrže sve što se publici svidelo, ali i da dodaju neke nove sadržaje.

Кarte za prvu besplatnu predstavu, mogu se preuzeti na blagajni Pozorišta „Dobrica Milutinović” od ponedeljka, 30. oktobra 2023. godine, a reč je o monodrami Zijaha Sokolovića, „Lijevo, desno, glumac”.

Prve nedelje manifestacije, Mitrovčane očekuju sledeći programi:

1. novembar, u 20 sati – Monodrama „Lijevo, desno, glumac”, u izvođenju Zijaha Sokolovića,  Pozorište „Dobrica Milutinović”,

3. novembar, u 11 sati – 60. ulične trke Grada Sremska Mitrovica,

4  i 5. novembar – izložba „Svet od Lego kockica”, Galerija „Lazar Vozarević”.

Svi sugrađani pozvani su da se pridruže u najlepšem mesecu kulture u gradu, i da prate najave i razglednice koje im šaljemo.

Najava događaja

18junCelodnevni dogadjaj30Poziv za XXVIII sremskomitrovački salon

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.7102117.0614117.4126