Vesti

Karavan „Čisto da se zna”

SREMSKA MITROVICA – Karavan o očuvanju životne sredine i zdravlja „Čisto da se zna” krenuo je iz našeg grada. Manifestacija je kroz niz aktivnosti namenjnih podizanju svesti o važnosti reciklaže, udomljavanju pasa, uz promociju domaće radinosti okupila je velik broj dece i odraslih.

Start karavana „Čisto da se zna” bio je na Trgu Ćire Milekića i u Gradskom parku gde su na više punktova održane radionice i aktivnosti kojima je cilj bio da se promovišu teme javnog zdravlja i održivog razvoja, te da se predstave lokalni proizvođači i inicijative.

Manifestaciju je otvorio predsednik Skupštine grada Vladimir Pavlović istakavši da Mitrovica rado učestuje u ovakvim događajima: „Sve što jedan grad radi nema mnogo smisla ukoliko se ne vodi računa o zdravlju ljudi i o zdravoj životnoj sredini. Karavan „Čisto da se zna” je krenuo iz Sremske Mitrovice, što nije slučajno, jer naš grad se pozicionirao kao lider kada je zaštita životne sredine u pitanju. Dokaz tome je titula „Eko Opština”, koju je naš grad dobio u oblasti odvajanja otpada, prošle godine počela je velika sadnja sa ciljem formiranja zelenog prstena oko grada, započelo je obnavljanje starih parkovskih površina i formiranje novih, sprovedena je akcija u kojoj je podeljeno 36.000 sadnica jabuke i šljive, a i ova jesen biće u znaku sadnje.”

„Pored drugih gradova, i u našem gradu se javlja problem pasa lutalica i taj problem je rešiv i lokalna samouprava mu ozbiljno pristupa, zbog čega će Grad u narednom periodu doneti skup mera, a uključivanjem svih građana, podizanjem svesti, proširivanjem azila, udomljavanjem, čipovanjem, sterilizacijom, rezultati mera neće izostati,” dodao je Pavlović.

Akcija „Čisto da se zna – udomiću psa” održana je u sklopu ovog kravana, kroz koju je udomljeno nekoliko kučića. Grad je za prva tri udomitelja pasa obezbedio nagrade, kućicu za pse, 10kg hrane za pse i povodac.

Kako je tokom manifestacije rekla Tatjana Jovančević sekretar Crvenog krsta: „Naši sugrađani su mogli da se upoznaju sa motivima, željom i potrebom dobrovoljnog davanja krvi i da se upoznaju sa osnovnim veštinama u pružanju prve pomoći. Sve ovo je organiozvano sa ciljem promocije zdravih stilova života, humanosti i solidarnosti. Sugrađani su iskazali humanost i solidarnost na delu kroz donaciju slatkiša, školskog pribora i igračaka, što će mogućiti da Crveni krst pripremi bogate i lepe novogodišnje paketiće za decu korisnike narodnih kuhinja.”

Prva udomiteljka pasa iz azila, Nevena, kuče će, kako kaže, držati u stanu, tako da je kućica pripala drugome. Ona je ovom prilikom pozvala sugrađane da budu humani i društveno- odgovorni, te da i oni rade nešto slično.

Najava događaja

Trenutno nema najavljenih dešavanja . Posećujte nas i prvi saznajte sve o sledećim dešavanjima u našem gradu

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.8012117.1527117.5042