Vesti

Gradonačelnica posetila vrtić i školu povodom Dečje nedelje

SREMSKA MITROVICA – Povodom Dečje nedelje, gradonačelnica Svetlana Milovanović posetila je mališane u vrtiću Cvrčak” i poklonila im igračke. U OŠ Jovan Jovanović Zmaj” prisustvovala je prijemu đaka prvaka u Dečiji savez.

Tokom Dečje nedelje predstavnici lokalne samouprave tradicionalno posećuju vrtiće i škole.

Gradonačelnica Svetlana Milovanović posetila je decu Predškolske ustanove „Pčelica” u Objektu „Cvrčak” i uručila im poklone u vidu igračaka i didaktičkog materijala.

Manifestacija predstavlja uspešan model saradnje države, različitih civilnih i strukovnih organizacija, povezivanja svih važnih aktera u zaštiti dečjih prava, ove godine pod sloganom „Veliko srce dece Srbije”. Sremskomitrovačka gradonačelnica, Gradska uprava za obrazovanje sarađuju tokom cele godine i razmenjuju posete sa decom iz vrtića, mališani odlaze kod gradonačelnice, a povodom Dečije nedelje svake godine, simbolično, predstavnici Grada dođu u posetu nekom od vrtića. Grad Sremska Mitrovica tradicionalno podržava ovu manifestaciju namenjeni deci.

Dečja nedelja se obeležava svake godine tokom prve nedelje oktobra, kako na nacionalnom, tako i na lokalnom nivou. U svim vrtićima organizovane su raznolike aktivnosti dece i vaspitača, kroz koje na simboličan način poklanjaju pažnju jedni drugima.

Direktorica Predškolske ustanove „Pčelica” Biljana Cvijetić rekla je: „Realizovali smo niz aktivnosti u našim vrtićima u duhu slogana. Deca su sa vaspitačima i roditeljima prikupljala garderobu, pravili su poklon pakete i nosili ih u Centar za socijalni rad „Sava”, za ugrožene. Poklone su odneli i u Crveni krst, koji će distribuirati poklon pakete onima kojima je pomoć potrebna. Kod dece se na ovaj način od malih nogu razvijaju empatija i solidarnost. Mi ćemo nastaviti ne samo u okviru Dečije nedelje, nego tokom cele godine da realizujemo slične aktivnosti. Deci je uvek zanimljiv maskenbal, vole događaje kao što je ovde u vrtiću „Cvrčak” torta koju su kuvarice spremile za decu. Takođe, deca su pisala lepe poruke koje su delila našim sugrađanima, učlanjivali se u biblioteku, to je takođe jedna od tradicionalnih aktivnosti tokom Dečje nedelje kao što je i poseta predstavnika lokalne samouprave koji ovom prilikom dodeljuju igračke deci kao što su učinili danas.”

U mitrovačkim školama takođe u okviru Dečje nedelje održane su raznovrsne aktivnosti, među kojima i prijem prvaka u Dečji savez. To je organizacija sa dugom tradicijom, koja okuplja mališane osnovnoškolskog uzrasta širom Srbije.

„Zmajeva škola već sedam decenija radi istom snagom i posvećenošću sa decom i možemo reći da smo jedna velika kuća koja broji oko 1.200 malih i velikih stanara. Deo naše tradicije svakako je i obeležavanje Dečje nedelje. U aktivnostima su učestvovali svi učenici od prvog do osmog razreda, kako u matičnoj školi, tako i u područnim odeljenjima u Jarku i Šašincima. Bilo je organizovano preko 30 programa, koji su imali za cilj ukazivanje na značaj empatije, solidarnosti, vršnjačke saradnje, brige o drugima i poštovanja različitosti. Verujemo da svako ko uđe u našu školu može da oseti da smo škola u kojoj rastu prijateljstva,” rekla je Sonja Tucaković, direktorica OŠ „Jovan Jovanović Zmaj”.

Povodom prijema đaka prvaka u Dečji savez izvedena je priredba koju su pripremili učenici ove škole sa svojim učiteljima. Dečji savez je najbrojnija  učenička organizacija koja je tokom cele školske godine izuzetno aktivna. Njegovi članovi aktivno se uključuju u sve akcije i manifestacije organizovane u školi i van nje.

Najava događaja

10majCelodnevni dogadjaj12XVI FESTIVAL GUDAČA - STRINGFEST

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.7693117.1207117.4721