Vesti

Dečiji praznik u Martincima  

MARTINCI – Mitrovačko selo Martinci ovogodišnji je domaćin manifestacije Miholjski susreti sela, nakon Bešenova i Velikih Radinaca, pod pokroviteljstvom Ministarstva za brigu o selu, uz podršku Grada Sremska Mitrovica.

Ovogodišnja manifestacija posvećena je najmlađima, koji su imali priliku da uživaju u brojnim kreativnim radionicama, kao i da se takmiče u više sportskih dispciplina, a sve to u duhu tradicije, sloge i zabave.

Druženja, smeha i dečije graje nije manjkalo, kao ni raznoraznih đakonija, koje su za sve prisutne pripremile članice okupljenih udruženja žena.

Kako je rekao Petar Samardžić, zamenik gradonačelnice, ova manifestacija se održava sa ciljem unapređenja društvenog života u ruralnim područjima, što je veoma važno u vremenu kada smo svi svedoci da izumiru seoski domovi kulture, i kada je sve manje kulturno – umetničkih i zabavnih sadržaja u selima. Upravo zato, istakao je Samardžić, cilj ove manifestacije jeste da objedini kulturno – umetičke i takmičarske programe, u duhu tradicije.

Samardžić je dodao da je ovogodišnji koncept malo drugačiji, naime organizatori su manifestaciju bazirali na dečijim igrama, zabavi i druženju, pa su se klinci nadmetali u trčanju na štulama, krunjenju kukuruza, pravljenju maketa sela i u poligonima od slame i kukuruzovine.

Martinčani su odlično organizovali ovu manifestaciju, uz angažovanje čitavog sela – mesne zajednice, škole, vrtića, seoskih udruženja, poljopriovrednika i ostalih meštana, zaključio je Samardžić, zahvalivši se i deci i seoskim udruženjima žena koji su uveličali ovaj svojevrsni dečiji praznik.

I zaista, ovo je bio jedan poseban dan, dan posvećen deci, koja su pokazala entuzijazam i izuzetnu posvećenost, pokazavši svima nama da su već sada čuvari bogate tradicije koja se neguje na ovim prostorima.

Sremska Mitrovica živi

Najava događaja

Current Month

25jul21:0022:23LETNJI BIOSKOP: Velika avantura mačke Ru

26jul19:0020:00Mađioničar Volare

26jul21:0022:45LETNJI BIOSKOP: Za danas toliko

15avg(avg 15)21:0017(avg 17)21:00Festival Art Front 2 na mitrovačkom Hipodromu

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.7168117.0680117.4192