Vesti

Velika akcija čišćenja priobalja na Međunarodni dan reke Save

Sremska Mitrovica – Udruženje „Čepom do osmeha” i kompanija Lidl Srbija organizovali su zajedničku akciju čišćenja priobalja reke Save u Sremskoj Mitrovici. Kako ističu organizatori to je bila peta po redu ekološka akcija čišćenja u ovom ciklusu u sklopu projekta „Čisto iz ljubavi” – „River CleanUp Collective” kompanije Lidl Srbija.

Volonteri su čistili priobalje reke Save odnosno deo keja, šumu i gradsku plažu. U akciji čišćenja bilo je ukupno 107 volontera. Tokom akcije je prikupljeno  oko 2100 kg otpada. Procenjena težina komunalnog otpada je 1836 kg dok je procenjena težina reciklabilnog otpada 264 kg.

Sav sakupljeni reciklabilni otpad ide u humanitarne svrhe odnosno, prikupljena sredstva će biti iskorišćena za kupovinu jednog od pomagala za decu sa smetnjama u razvoju.

Ekološku akciju sproveli su koordinatori za Sremsku Mitrovicu, Emilija i Bane Đukić kao i najmlađi volonteri Kristina i Ognjen, učenicima Mitrovačka Gimnazija na čelu sa prof. Stefanom Nedićem, Deveti maj Ekonomska škola Sremska Mitrovica koje je predvodila nastavnica ekologije Olivera Radisavljević, učenicima Osnovna škola Jovan Jovanović Zmaj uz direktorku Sanju Tucaković i nastavnice Tatjane Ljubišić i Marijane Totović kao i JKP Komunalije Sremska Mitrovica

„Drago nam je da je plaža čista, ali voda je nanela dosta otpada. Uz to, sakupili smo: gume, krevete, lance, kante, gajbice, burad, tepihe, mnogo kabastog otpada kog su neodgovorni pojedinci odložili na priobalju. Postali smo prepoznatljivi, mladi Mitrovčani su se pridružili akciji čišćenja njihovog grada. Idemo dalje na istom zadatku, ka istom cilju i vidimo se u Obrenovcu!”, izjavila je Vanja Petković nakon uspešno realizovane akcije u Sremskoj Mitrovici.

EKO karavan nastavlja svoj uspešan put po gradovima Srbije pod sloganom „Čisto iz ljubavi” – „River CleanUp Collective“ u organizaciji kompanije Lidl Srbija i sledeća destinacija je Obrenovac. Poslednje dve akcije biće u Bečeju i Vrbasu.

Najava događaja

Trenutno nema najavljenih dešavanja . Posećujte nas i prvi saznajte sve o sledećim dešavanjima u našem gradu

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.8012117.1527117.5042