Vesti

Ukinute odborničke naknade, a sredstva biće preusmerena za dobrobit građana

SREMSKA MITROVICA – Na 31. sednici Skupštine grada Sremska Mitrovica jednoglasno je doneta odluka o ukidanju odborničkih naknada.

Kako je rekao predsednik Skupštine Grada Vladimir Pavlović, lokalni parlament broji 61 odbornika, a naknada je bila 20.000 dinara, što uz poreze i doprinose Grad na mesečnom nivou košta 24 miliona dinara. U narednom periodu biće odlučeno na šta će ova sredstva biti preusmerena.

„Moram da istaknem da nije finansijski momenat nešto što nas je navelo da donesemo odluku o ukidanju odborničkih naknada. Mislim da smo se malo udaljili od osnovne suštine odboničkog poziva, zaboravili smo da je odbornik biti čast i da su neki ljudu dali poverenje nekoj političkoj stranci a ta politička stranka je dala poverenje nekom da bude odbornik i nikakav materijalni stimulans ne može biti važniji od poverenja. Odbornik je biti čast, u lokalnom parlamentu ih ima 61 i motivi za taj poziv ne smeju biti materijalni. Ovo što smo uradili je vrlo važno, pogtovo za budućnost, za novi saziv lokalnog parlamenta. Pokušavamo da vratimo u život odbornički poziv na mesto koje mu i pripada”, rekao je predsednik Skupštine grada Sremska Mitrovica.

Odluka stupa na snagu 1. januara 2024. godine, a za nju je glasalo 45 odbornika na zasedanju, tačnije svi prisutni od ukupno 61 odbornika koliko čini skupštinski saziv u lokalnoj Skupštini.

Najava događaja

Trenutno nema najavljenih dešavanja . Posećujte nas i prvi saznajte sve o sledećim dešavanjima u našem gradu

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.7691117.1205117.4719