Vesti

Rekonstruisana fiskulturna sala u „Bajićevoj” školi

SREMSKA MITROVICA – Svečano je puštena u rad rekonstruisana fiskulturna sala u OŠ „Slobodan Bajić Paja” uz učeničke aktivnosti i revijalnu utakmicu nedavno nagrađenih basketašica na svetskoj Školarijadi u Rio de Ženeiru. Petar Samardžić, zamenik gradonačelnice kaže da je ovo jedan od mnogih projekata koji se uz podršku Vlade Vojvodine, pokrajinskih sekretarijata i Grada sprovodi u oblasti obrazovanja sa ciljem da se svim đacima obezbedi kvalitetno obrazovanje i zdrav način života.

Podsećanja radi Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu i Grad Sremska Mitrovica su u prethodnih godinu dana zajednički finansirali rekonstrukciju nekoliko fiskulturnih sala i sportskih terena u osnovnim školama na našoj teritoriji. Ovoga puta sredstva su obezbedili Vlada Vojvodine i Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu uz podršku Grada Sremska Mitrovica.

„Hvala na odobrenim sredstvima za rekonstrukciju poda, koji je bio u dosta lošem stanju i nije bio bezbedan za korišćenje. Prošle godine je završena rekonstrukcija sportskog igrališta i terena pri Osnovnoj školi „Branko Radičević” u Bosutu, ove godine još uvek su u toku radovi na rekonstrukciji fiskulturne sale u Noćaju, OŠ „Dobrosav Radosavljević Narod” završena je rekonstrukcija sportskog terena u dvorištu istoimene škole u Zasavici 1, na red je došla i OŠ „Slobodan Bajić Paja” i ovde je rekonstruisana čitava fiskulturna sala. Ovakve investicije su od velikog značaja jer se radi o ulaganjima u decu, školstvo, sport. Nadam se da će ovi tereni i fiskulturne sale izroditi buduće sportske šampione koji će sutra predstavljati i Mitrovicu i našu državu u celom svetu. Hvala pokrajinskim sekretarijatima na ulaganju, a sve pohvale za direktoricu Mariju Han i zalaganje da se obezbede najbolji uslovi za rad i učenje. Lokalna samouprava će i u budućem periodu nastaviti da ulaže i u investiciono održavanje, adaptaciju, sanaciju, rekonstrukciju i izgradnju novih škola i vrtića, kako u gradu, tako i u selima,” rekao je Petar Samardžić, zamenik gradonačelnice i zahvalio se Pokrajini na ulaganjima.

Za „Bajićevu” školu takođe su obezbeđena sredstva i od strane Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje u iznosu od 10 miliona 400.000 dinara za obnovu fasade, zamenu oluka i ostale limarske radove na kompletnoj zgradi škole dodao je Samardžić.

Marija Han, direktorka OŠ „Slobodan Bajić Paja” veoma je zadovoljna obnovom: „Zahvaljujem se mnogo lokalnoj samoupravi Grada Sremska Mitrovica i Pokrajinskoj Vladi na odobrenim novčanim sredstvima za rekonstrukciju sale za fizičko. Osnovna škola „Slobodan Bajić Paja” neguje sportski duh i i svima je poznato da učenici naše škole zaista postižu zavidne rezultate kada je sport u pitanju, želim im da tako nastave i u budućnosti. Ne postoji bolji način nego da ovaj naš rekonstruisan sportski objekat danas ugosti nosioce bronzane medalje u basketu iz Rija, učenice Osnovne škole „Jovan Jovanović Zmaj” one su danas sa nama, naši su gosti i igraće prijateljsku utakmicu sa našim đacima.”

Učenici su se obradovali novoj sali i pokazali svoje veštine u različitim sportskim disciplinama. Organizovane su brojne aktivnosti učeničkog parlamenta, a gosti su bili i Bum animatori čiji je nastup pobrao najiše simpatija najmlađih učenika.

Đacima se sviđa nova sala i biće im lakše da vežbaju. Nastavnici su takođe zadovoljni inoviranim, savremenim prostorom što će im omogućiti da bolje realizuju nastavni plan i program.

Rekonstrukcija sale za fizičko u Osnovnoj školi „Slobodan Bajić Paja” samo je jedan od primera ulaganja u obrazovnu infrastrukturu u našem gradu. U toku su radovi na rekonstrukciji još  objekata, a započeta je sanacija štete nastale usled oluje na svim prijavljenim školama, i ti radovi će biti uskoro okončani. Cilj je da se poboljša kvalitet obrazovanja i stvori bolje okruženje za učenje i razvoj dece.

Sremska Mitrovica živi

Najava događaja

Trenutno nema najavljenih dešavanja . Posećujte nas i prvi saznajte sve o sledećim dešavanjima u našem gradu

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.7604117.1117117.4630