Vesti

Radovi na asfaltiranju kolovoza kroz Čalmu

ČALMA – Radovi na asfaltiranju kolovoza kroz Čalmu teku predviđenom dinamikom, kao deo završnih radova na rekonstrukciji saobraćajnice Laćarak – Čalma. Prema očekivanjima predsednika Skupštine grada Vladimira Pavlovića, koji je obišao gradilište, radovi će biti gotovi i pre roka.

Cilj ovog projekta je da se poboljša bezbednost i kvalitet saobraćaja na deonici puta koja spaja dva važna naselja u Sremu. Radi se saobraćajnica od Laćarka prema Čalmi dužine 7,7 km koju na inicijativu lokalne samouprave radove finansira Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, a njihova vrednost je 230 miliona dinara.

Kako je rekao Vladimir Pavlović, predsednik Skupštine Grada Sremska Mitrovica: „Kao što je i obećano mašine su, odmah nakon završetka radova na deonici Sremska Mitrovica – Veliki Radinci, prešle na deonicu Laćarak – Čalma, danas je počelo asfaltiranje i sva je prilika da će ovaj put biti završen i pre roka. Molimo meštane Čalme za malo strpljenja. Čim se završe ovi radovi, nastavićemo našu veliku sadnju tj. zeleni prsten oko grada Sremska Mitrovica koji smo započeli prošle godine, tako da će Čalma i put za nju dobiti jedan sasvim novi izgled, dobiće bezbedan put i drvored koji će služiti kao vetrozaštitni pojas i koji će znatno unaprediti kvalitet vazduha. Kako je, takođe, obećano da će se raditi deonica puta Sremska Mitrovica – Manđelos, ovom priliku želim da obavestim javnost da će se sutra krenuti sa tim radovima.”

Ako se radovi u Čalmi nastave ovim tempom, prognoza nadležnih je da će biti završeni i pre roka koji je zakazan za 15. oktobar. Trenutno se radi prvi sloj asfaltiranja u dužini od kilometar i po, od ulaska u selo prema Laćarku.

Branislav Vukmir, predsednik MZ „Čalma” zahvalio se Gradu na ovom značajnom ulaganju čime će biti povećana i bezbednost naših građana. Kako dalje navodi: „Ovo je posle nasipanja i tampona, prvi sloj asfalta koji koji će se raditi, posle toga ide drugi deo deonice i završni sloj asfalta. Do sada je u selu urađeno krpljenje odnosno revitalizacija putnog pojasa gde će takođe ići dva sloja asfalta i sve ćuprije u glavnoj ulici. Ovo je od izuzetnog značaja kako za meštane Čalme, tako i za velik broj ljudi koji rade u Sremskoj Mitrovici i koji putuju ovuda, iz Divoša, Stare Bingule, Erdevika. Ovo je i jedan od puteva za Nacionlani park Fruška gora gde imamo prelepa izletišta i dosta vikendica.”

Na radost svih meštana Čalme radi se rehabilitacija putne infrastrukture koja je pravljena pre 40 godina. Rade se i ćuprije, to jest prilazi svim domaćinstvima. Vukmir je zamolio sve učesnike u saobraćaju da poštuju privremenu signalizaciju i budu strpljivi dok traju radovi. 

Kako je istakao predsednik Gradske skupštine cilj je da se Čalma pretvori u moderno i lepo mesto, koje će zadovoljiti potrebe i želje svih stanovnika.

Najava događaja

Trenutno nema najavljenih dešavanja . Posećujte nas i prvi saznajte sve o sledećim dešavanjima u našem gradu

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.7604117.1117117.4630