Vesti

Prvi podmladak Srbije

BEOGRAD – Državno takmičenje u pružanju prve pomoći, najmasovnija manifestacija Crvenog krsta Srbije, održano je u subotu 16. septembra 2023. godine u Beogradu, na više lokacija u okviru Studentskog grada na Novom Beogradu.

U kategoriji podmladka, učestvovali su: Vranje, Gračanica, Kragujevac, Kraljevo, Lipljan, Niš, Požarevac, Sombor, Subotica, Sremska Mitrovica, Užice.

U konkurenciji od 15 neverovatnih i vrednih ekipa, ekipa podmladka osvojila je prvo mesto i ponela titulu najboljeg podmladka Srbije!

Ovaj veliki uspeh za organizaciju Crvenog krsta Sremska Mitrovica poneli su sledeći članovi ekipe: Konstantin Stevanović, Dimitrije Kolarić, Aleksandar Mirić, Jovan Miladinović, Teodora Bacić, Sara Petrović i Jovan Ivković uz pomoć svojih instruktora: Maše Ilić, Natalije Mirčete i Anje Jovanović

Uspešnu realizaciju takmičenja pomogli su i sudije iz naše organizacije Stefan Janošević i Branislav Vuletić

Pored 255 takmičara, u organizaciji događaja učestvovalo je još isto toliko volontera, te je sama manifestacija okupila preko 600 volontera i profesionalaca Crvenog krsta.

Ove godine tema državnog takmičenja bila je posvećena pružanju prve pomoći na javnim manifestacijama. Na takmičenju su bili prikazani scenariji i povrede koje se najčešće dešavaju na javnim manifestacijama, a ideja je bila da se na ovaj način istakne značaj dostupnosti prve pomoći i motivišu mladi volonteri da se usavršavaju u ovim veštinama, kako bi se u budućnosti angažovali na novim zadacima.

„Dragi volonteri, hvala Vam – na trudu, na radu i na ovom neverovatnom uspehu! Vi, vaša pozitivnost, lepa energija i dobro vaspitanje su ponos naše organizacije ”, rekla je Tatjana Jovančević sekretar Organizacije Crvenog krsta Sremska Mitrovica.

Najava događaja

Trenutno nema najavljenih dešavanja . Posećujte nas i prvi saznajte sve o sledećim dešavanjima u našem gradu

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.7691117.1205117.4719