Vesti

Poziv za privredne subjekte za učešće u programu energetske efikasnosti

SREMSKA MITROVICA – Grad Sremska Mitrovica već treću godinu zaredom zajedno sa Ministarstvom rudarstva i energetike učestvuje u projektu energetske sanacije porodičnih kuća i stanova. Upravo je raspisan Javni poziv za privredne subjekte za učešće u programu energetske efikasnosti.

Mere energetske sanacije sprovode se kroz saradnju sa privrednim subjektima koji se bave proizvodnjom, uslugama i radovima na energetskoj sanaciji stambenih objekata, a krajnji korisnici bespovratnih sredstava su domaćinstva na teritoriji Grada Sremska Mitrovica.

Kako je rekao Miloš Mišković, predsednik Gradske komisije za sprovođenje mera energetske sanacije: „Grad Sremska Mitrovica i ove godine zajedno sa Ministarstvom rudarstva i energetike obezbedio 12 i po miliona dinara za ovaj projekat, povodom toga je komisija raspisala poziv na našoj teritoriji. Pravo da se prijave imaju privredna društva, ne samo sa teritorije Grada već sa teritorije cele Republike koja se bave merama predviđenim javnim pozivom. Javni poziv će trajati više nego obično, umesto uobičajenih 15 dana, biće otvoren sve vreme, tako da se privredni subjekti mogu prijavljivati u bilo kom trenutku. Najduže bi mogao trajati do 30. 11. 2027. godine ili do utorška sredstava. Nakon izbora privrednih subjekata koji će učestvovati u realizaciji ovih mera komisija će rapisati Javni poziv za građane koji će se prijavljivati za jednu od mera kako bi sanirali svoje porodične kuće i stanove.”

Јавни позив привредним субјектима у спровођењу мера енергетске санације.

Ovaj javni poziv je objavljen na zvaničnoj internet stranici Grada Sremska Mitrovica na posebnom slajderu, takođe javni poziv se nalazi na šalteru Uslužnog centra Gradske uprave.

Javni poziv će trajati do utroška finansijskih sredstava za realizaciju projekta „Čista energija i energetska efikasnost za građane u Srbiji”, a najduže do 30.11.2027. godine.

Cilj sprovođenja mera energetske sanacije porodičnih kuća i stanova je unapređenje energetske efikasnosti u stambenom sektoru i povećano korišćenje obnovljivih izvora energije u domaćinstvima.

Najava događaja

18junCelodnevni dogadjaj30Poziv za XXVIII sremskomitrovački salon

23jun09:0015:00Dečija bećarijada u Martincima

24jun11:0012:00Taktičko-tehnički zbor policijskih vozila i opreme

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.7100117.0612117.4124