Vesti

Posle obnovljene škole đacima i novo igralište

Zasavica I – Đaci OŠ „Dobrosav Radosavljević – Narod” odeljenja u Zasavici I, dobili su novi sportski teren povodom početka škole. Petar Samardžić, zamenik gradonačelnice, posetio je ovu školu čija zgrada je u potpunost rekonstruisana prošle godine i poželeo uspešan početak nastave i đacima prvacima uručio prigodne poklone.

Područno odeljenje OŠ „Dobrosav Radosavljević – Narod” Mačvanska Mitrovica koje se nalazi u selu Zasavica I ima 17 učenika. U prvi razred, ove godine krenulo je 5 đaka, a ima i desetoro predškolaca.

Petar Samardžić, zamenik gradonačelnice, u ime Grada i u svoje lično ime poželeo je uspešan početak školske godine svim učenicima, roditeljima, nastavnicima i svim radnicima u prosveti: „Najsrdačniju čestitku uputio bih đacima prvacima, želim im uspešno školovanje i da najpre nauče da postanu dobri ljudi, dok će se Grad Sremska Mitrovica potruditi da im obezbedi sve uslove za normalno školovanje. Ovaj dan predstavlja ulazak u svet znanja i prijateljstva i ulazak u jednu novu igru, a to je učenje, a upravo tu igru će im olakšati njihovi učitelji i nastavnici. Takođe, ovo je i za roditelje ulazak u jedan novi svet, svet briga i strepljenja. Zato je Grad Sremska Mitrovica odlučio da roditeljima đaka prvaka pomogne uvođenjem programa „Naš đak prvak”, čime se svakom mitrovačkom đaku prvaku dodeljuje simbolična svota novca, koja će makar malo pomoći kućne budžete. ”

Pred početak nove školske godine rekonstruisan je sportski teren u školskom dvorištu, zahvaljujući podršci i sredstvima Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu, podsetio je Samardžić i istakao da će i to mnogo značiti učenicima, ali i meštanima Zasavice I i okolnih sela.

Prošle godine zgrada, koja je inače stara preko 100 godina, objekat je izgrađen još 1894. godine kompletno je restaurirana i sada je lepše i bezbednije mesto za učenje.

Ova kontinuirana ulaganja predstavljaju dokaz da su lokalnoj samoupravi jednako važne i seoske i gradske škole, škole sa južne i severne strane reke Save.

Na mačvanskoj strani, u toku su radovi i na rekonstrukciji fiskulturne sale pri školi u Noćaju, radovi na izgradnji nove sportske dvorane u Mačvanskoj Mitrovici, kao i zamena stolarije i krovnog pokrivača na školi u Ravnju, zaključio je Samardžić.

Pored školaraca, tu su i predškolci, u Zasavici I desetoro dece pohađa pripremni predškolski program u okviru Predškolske ustanove „Pčelica”.

Najava događaja

30apr12:0013:00Humanitarni bazar u Bajićevoj školi

02maj09:0017:00Memorijalni turnir u malom fudbalu 2. maja u Sremskoj Rači

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.7691117.1205117.4719