Vesti

Ponovo među najboljima u Srbiji!

ADA CIGANLIJA – Dva srebrna pehara za osvojeno 2. mesto, u Sremsku Mitrovicu doneli su naši spasioci na vodi.

U ponedeljak 25. septembra 2023. godine Crveni krst Srbije organizovao je prvi put posle 40 godina, Nacionalno otvoreno takmičenje u spasilaštvu na vodi, koje je održano na Adi Ciganliji.

Na takmičenju je nastupilo 130 takmičara iz 27 ekipa u juniorskoj i otvorenoj kategoriji (Crveni krst Kosova i Metohije, Spasilački savez Srbije, Crveni krst Novi Sada, Crveni krst Obrenovac, Asocijacija spasilaca na vodi, Crveni krst Palilula, Crveni krst Aleksandrovac, Crveni krst Kraljevo,  Crveni krst Sremska Mitrovica, Crveni krst Subotica, Nintel Sremska Mitrovica, Crveni krst Niš, Crveni krst Jagodina) iz 18 opština i gradova iz cele Srbije. Pored takmičara angažovano je i 25 sudija i 40 drugih službenih i tehničkih lica.

Naši predstavnici uzeli su učešće u dve kategorije, i to:

U Otvorenoj kategoriji, kao ekipa Crveni krst Sremska Mitrovica-Crveni krst Subotica-Nintel Sr.Mitrovica sa osvojenim  – II mestom.

U kategoriji juniora, kao ekipa Crveni krst Sremska Mitrovica-Crveni krst Subotica sa osvojenim  – II mestom.

Pored sjajnog plasmana u ekipnom takmičenju, naši predstavnici su ostvarili izuzetan plasman i u pojedinačnim disciplinama, u obe kategorije i to:

I mesto – Spasavanje čamcem

I mesto – Trka zastavice

II mesto – Simulacija spasavanja u vodi

II mesto – Spasavanje sa tubom

II mesto – Trči,plivaj, trči

III mesto – Trči,plivaj,trči

III mesto – Bacanje užeta

Takmičenje je organizovano u 6 disciplina koje su realizovane u skladu sa propozicijama Međunarodnog granskog sportskog saveza.

Ovim takmičenjem Crveni krst Srbije želi da populariše Life Saving sportsku granu koja doprinosi da naši građani i naše društvo budu bezbedniji na vodenim površinama.

Nacionaolnom otvorenom takmičenju podršku su pružili i predstavnici institucija sa kojima Crveni krst Srbije ostvaruje programsku saradnju: Ministarstva sporta Republike Srbije, Ministarstva unutrašnjih poslova (Rečna policija, Žandarmerije – ronilačko odeljenje, Sektora za vanredne situacije), Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja – Uprava za bezbednost i zdravlje na radu, Ministarstva zdravlja, Instituta za javno zdravlje “Dr Milan Jovanović Batut”, Zavoda za unapređivanje obrazovanja i vaspitanja Republike Srbije, Sportskog saveza Srbije, Olimpijskog komiteta Srbije i dr.

Najava događaja

Trenutno nema najavljenih dešavanja . Posećujte nas i prvi saznajte sve o sledećim dešavanjima u našem gradu

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.8012117.1527117.5042