Vesti

Podela penzionerskih kartica nove generacije

SREMSKA MITROVICA – Počela je podela penzionerskih kartica nove generacije za čije korišćenje, naše najstarije sugrađane kroz nacionalni program Grada Sremska Mitrovica i PIO fonda očekuju popusti. Penzioneri će od 1. oktobra uz nove kartice moći da koriste razne pogodnosti prilikom plaćanja roba i korišćenja usluga.

U filijali Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje (PIO) uručene su prve penzionerske kartice što će im omogućiti da ostvare popuste i pogodnosti kod više privrednih subjekata koji su se pridružili ovom projektu.

Nove kartice pored toga što služe za identifikaciju, pružaju i određene povoljnosti u vidu bodova koje će moći kasnije da koriste kao popuste u određenim prodavnicama i za robu i za usluge, prema rečima gradonačelnice Svetlane Milovanović. Kako je istakla „Grad Sremska Mitrovica vodi računa i o svojim najstarijim stanovnicima o čemu govori i ovaj projekat. Direktor filijale PIO i ja smo razgovarali, pre potpisivanja svih ugovora sa predstavnicima udruženja penzionera u Sremskoj Mitrovici kako bismo videli šta je njima potrebno i sa kojim privrednim subjektima mi, odnosno PIO fond treba da sklapamo ugovore. Penzioneri će moći da koriste penzionerske kartice od 1. oktobra u svim ustanovama gde je osnivač Grad Sremska Mitrovica, kao što je Pozorište „Dobrica Milutinović”, Muzej Srema, Turistička organizacija Grada, Poslovno sportski centar „Pinki” i naravno naša apoteka koja je pri Opštoj bolnici. Pozvala bih sve privredne subjekte da se priključe ovoj akciji jer zaista činimo opšte dobro.”

Grad Sremska Mitrovica u saradnji sa PIO fondom poziva sve penzionere sa teritorije Grada, koji se do sada nisu prijavili za dobijanje penzionerske kartice, da to učine u narednim danima. Penzioneri koji su se prijavili, dobiće obaveštenje na broj telefona koji su ostavili prilikom prijave kada njihova kartica bude izrađena.

Podela prvog kontigenta od 4.000 kartica je počela, a prema trenutnim informacijama na teritoriji Sremske Mitrovice za sada se prijavilo oko 20.000 penzionera, saopštio je direktor filijale PIO fonda Zoran Berežni. Kako je dodao:  „Svi oni koji su se prijavili za ovu karticu putem brojeva svojih mobilnih telefona koje su dostavili dobiće obaveštenje kada i gde mogu da preuzmu svoju karticu. Apelujem na penzionere da dolaze tek kada dobiju obaveštenje da je kartica izrađena. Juče smo počeli sa podelom penzionerskih kartica nove generacije, zbog toga smo i produžili radno vreme Filijale. Novim karticama ostvariće se razni benefiti kod određenog broja privrednih subjekata koji su potpisali sporazum o saradnji sa Republičkim fondom za penzijsko i invalidsko osiguranje. Nismo dobili kompletan kontigent svih penzionerskih kartica, stiže nam deo po deo i penzioneri će dobiti SMS poruku ili poruku na mejl da je kartica izrađena i dostavljena na predaju.”

Sve firme, trgovine, apoteke, imaće nalepnicu sa oznakom partnera penzionerske kartice nove generacije. Kartice mogu da se koriste u celoj Srbiji, što je pogodnost i za one koji vole da putuju.

Živorad Matić, penzioner iz Sremske Mitrovice, 1951. je godište kaže da će karticu nositi svuda sa sobom: „Mislim da sam među prvima došao po karticu i da je neću ispuštati. Za sad još ne znamo gde imamo sve pogodnosti ali mislim da će to biti velika pomoć za sve nas, za one koji imaju male penzije, a i za one koji imaju veće. Želim da pohvalim našu lokalnu samoupravu imamo veliku pomoć od nje što se tiče ogreva, zimnice, tako da će nam i ovo dosta pomoći.”

Direktor filijale PIO fonda najavio je da je u pripremi i aplikacija preko koje će se penzioneri kvartalno, polugodišnje ili godišnje upoznavati o najvećem broju akcija koje će biti sprovedene sa privrednim subjektima sa kojima su potpisani ugovori.

Vladimir Šojić iz Sremske Mitrovice penzioner je 1943. godište i kaže: „Primam penziju u visini od 37.000 dinara, tako da će mi penzionerska kartica dobro doći i nadam se da će se još veći broj društveno odgovornih kompanija priključiti programu. Koristiću karticu najviše za lekove, jer je to najveća stavka za koju penzioneri troše dosta novca.”

Za sve su omogućeni razni popusti, a oni čija je penzija do 40 hiljada dinara, moći će da skupljaju i bodove, na svakih 500 potrošenih dinara i na taj način besplatno dobiju robu ili usluge. Za više informacija o penzionerskim karticama nove generacije, posetiti sajt Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje.

Prijava za penzionerske kartice nije vremenski ograničena, svako ko jeste ili postane penzioner, uz ličnu kartu zahtev može da preda u filijlama fonda ili pošta širom Srbije, a oko 400 preduzeća, kompanija i maloprodajnih lanaca iz cele zemlje prijavilo se da bude partner Vladi Srbije u tom programu.

Firme partneri iz našeg grada u kojima mogu da koriste popuste su:

DOO za trgovinu „MAČAK M&D” Sremska Mitrovica,
Društvo za proizvodnju promet i usluge „PIT STOP GIZ” DOO Sremska Mitrovica,
„AUTO-MOTO KLUB SREM” DOO Sremska Mitrovica,
POKRET GORANA Sremska Mitrovica,
Trgovinsko pekarska radnja „PALANKA” Sremska Mitrovica,
Trgovina na malo „AGRO CENTAR SM” Sremska Mitrovica.

Javni privredni subjekti koji su se ovom prilikom uključili u projekat Penzionerska kartica su:

APOTEKARSKA USTANOVA Sremska Mitrovica,
Biblioteka „Gligiroje Vozarović”
Turistička organizacija Grada Sremska Mitrovica
Muzej Srema,
Poslovno-sportski centar „Pinki”
i Pozorište „Dobrica Milutinović”.

Najava događaja

Trenutno nema najavljenih dešavanja . Posećujte nas i prvi saznajte sve o sledećim dešavanjima u našem gradu

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.7604117.1117117.4630