Vesti

Obeležen Svetski dan prve pomoći

SREMSKA MITROVICA – Sremskomitrovački Crveni krst je i ove godine nizom aktivnosti obeležio Svetski dan prve pomoći na Gradskoj plaži.

Ova aktivnost podrazumeva promociju prve pomoći na radnim poligonima koji su postavljeni na Gradskoj plaži. Na tim poligonima svoje znanje i veštine poznavanja prve pomoći prezentovala je ekipa podmlatka koja će učestvovati na Državnom takmičenju 16. septembra ove godine u Beogradu.

Cilj Crvenog krsta u oblasti prve pomoći je smanjenje posledica nesreće u smislu spasavanja života i smanjenje posledica povređivanja, kao i brige o ljudima u lokalnoj zajednici u smislu očuvanja zdravlja, smanjenja broja nesreća i povređivanja. Crveni krst ima za cilj da prva pomoć bude dostupna svima u svim fazama života i da se podigne svest i značaju znanja veština pružanja prve pomoći.

Uvek je atraktivna prezentacija osnova prve pomoći koja se radi na lutkama. Program obeležavanja Svetskog dana prve pomoći uvek ponudi mnogo zanimljivih i edukativnih prezentacija, pa tako i ovog puta. Prisutni na plaži imali su priliku da se upoznaju sa osnovama prve pomoći, kardiopulmonalnom reanimacijom kao i korišćenjem automatskog defibrilatora.

Poznavanje prve pomoći i njena primena od strane pojednica može smanjiti posledice povređivanja i spasiti ljudski život. Nereagovanje ili neadekvatno pružanje prve pomoći može da uveća posledice ili dodatno ugrozi život i zdravlje. Prikazan je rad stučnih službi kao i važnost njihove saradnje u zbrinjavanju povređenih i obolelih.

Najava događaja

Current Month

15avg(avg 15)21:0017(avg 17)21:00Festival Art Front 2 na mitrovačkom Hipodromu

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.7194117.0706117.4218