Vesti

Najsavremeniji CT skener doniran Opštoj bolnici

SREMSKA MITROVICA – Kompanija Lafarge donirala je najsavremeniji CT skener Opštoj bolnici u Sremskoj Mitrovici. Ovo će predstavljati veliki zdravstveni benefit za naše sugrađane, ali i za sve stanovnike Sremskog okruga.

Donacijom najsavremenijeg 80-slajsnog CT skenera Opštoj bolnici, u vrednosti od preko 250 000 evra, Lafarge je još jednom potvrdio svoju posvećenost društveno odgovornom poslovanju i podršci lokalnoj zajednici Sremske Mitrovice. Tim povodom na pres konferenciji obratili su se generalni direktor kompanije Lafarge Srbija Dimitrije Knjeginjić, direktor Opšte bolnice u Sremskoj Mitrovici prim. dr Dragan Malobabić, pokrajinski sekretar za zdravstvo prof. dr Zoran Gojković, gospodin Branislav Nedimović i gradonačelnica Sremske Mitrovice Svetlana Milovanović.

„Sremska Mitrovica može da se pohvali odličnom saradnjom sa Pokrajinskim sekretarijatom za zdravstvo, sa rukovodstvom Opšte bolnice u Sremskoj Mitrovici, rezultat te saradnje je sva medicinska oprema koja je dopremljena ovde u godinama koje su iza nas. Posebno moram da istaknem na svoje zadovoljstvo, na zadovoljstvo ženske populacije u Sremu i digitalni mamograf koji smo zajedno uz pomoć sredstava Pokrajinskog sekretarijata za zdravstvo dobili ovde u Opštoj bolnici, mamograf koji je veoma bitan za rano otkrivanje raka dojke. Zahvalila bih se posebno firmi Lafarge na donaciji najsavremenijeg 80-slajsnog CT skenera, koji je takođe potreban svim našim stanovnicima, ne samo u Sremskoj Mitrovici, nego u Sremskom okrugu, čime je potvrdila da je odgovorna kompanija i zaista kompanija koja može da posluži za primer. Ne bih isticala posebno materijalnu vrednost CT-a, njegova vrednost je onolika, koliko će on pomoći svim našim sugrađanima u sremskom regionu. Ono što nam je svima zajednički cilj, a to je svakako ono šta je najvažnije, zdravlje svih naših građana ali i da održavamo naše zdravstvene ustanove u dobrom stanju,” rekla je gradonačelnica Milovanović.

Ova značajna donacija odražava predanost kompanije Lafarge unapređenju zdravstvenih resursa u Opštoj bolnici u Sremskoj Mitrovici, sa ciljem poboljšanja dostupnosti i kvaliteta zdravstvenih usluga lokalnom stanovništvu. CT skener predstavlja ključni instrument u medicinskoj dijagnostici i praćenju pacijenata i omogućava precizno i brzo snimanje unutrašnjih struktura tela.

Kako je rekao Zoran Gojković pokrajinski sekretar za zdravstvo: „Uz ogromno zadovoljstvo iskazujemo zahvalnost kompaniji Lafarge, Gradu Sremskoj Mitrovici i Opštoj bolnici na završetku ovog zajedničkog poduhvata kojim je sremskomitrovačka bolnica u kratkom vremenskom roku došla u posed i trećeg CT aparata koji će nesumnjivo umnogome poboljšati kvalitet zdravstvene zaštite pružene građanima Sremskog okruga ali i uslove za rad zaposlenih. Među glavnim prioritetima rada Pokrajinske vlade je zdravstveni sistem, najveći fokus je upravo na bolnicama, domovima zdravlja i nadam se da će se taj put nastaviti. Veoma je bitno da su svi napori koje je država postavila pred sebe da omogući poboljšanje uslova za rad zaposlenih i povećanje kvaliteta zdravstvene zaštite prepoznati od strane šire zajednice, društveno odgovornih kompanija koje nam pomažu da naši građani imaju lečenje kakvo zaslužuju i da idemo u korak sa 21. vekom. Nas čekaju novi zadaci, izuzetno važni za Sremsku Mitrovicu, a to su nova ulaganja u infrastrukturu, u novu bolnicu, u rekonstrukciju i adaptaciju postojećih kapaciteta i stvaranje ponovo dobrih odnosa i dobre atmosfere između naših građana i zdravstvenog kadra.”

Donacija ovog najsavremenijeg CTskenera predstavlja značajan korak u naporima kompanije Lafarge da podrži inovacije u medicinskoj dijagnostici i lečenju u Sremskoj Mitrovici i okolini. Donacija nije samo izraz društvene odgovornosti kompanije, već i duboke brige za dobrobit lokalne zajednice.

„Kompanija Lafarge je ponosna što može da doprinese unapređenju zdravstvenih usluga u Sremskoj Mitrovici kroz ovu donaciju CT skenera. Gajimo otvoren i fer pristup prema lokalnoj zajednici. Verujemo da je podrška lokalnoj zajednici ključna odgovornost svake uspešne kompanije i nadamo se da će ova donacija imati pozitivan uticaj na pružanje medicinskih usluga u ovoj regiji”, izjavio je Dimitrije Knjeginić, direktor kompanije Lafarge.

Osim što će omogućiti brže i preciznije dijagnoze, najsavremeniji CT skener smanjiće potrebu za slanjem pacijenata u druge medicinske centre i smanjiti vreme čekanja na medicinske preglede. Ovo će biti posebno značajno za pacijente sa ozbiljnim medicinskim stanjima koji zahtevaju hitnu dijagnostiku i lečenje.

„Ovaj skener predstavlja veliki iskorak u oblasti zdravstvene zaštite, ne samo u Sremskoj Mitrovici, već i celom regionu. Aparat u jednoj sekundi generiše 80 slika koje se kompjuterskom tehnikom pretvaraju jednu sliku koja se direktno, preko bežične veze prebacuje na opremu za očitavanje snimka čime se ubrzava donošenje dijagnoze i smanjuje se doza zračenja. On nam omogućava i snimanje krvnih sudova, što do sada nije bilo moguće i što će omogućiti mnogo bolju dijagnostiku svim pacijentima. Zahvaljujemo se našim partnerima iz kompanije Lafarge na ovoj donaciji”, istakao je direktor Opšte bolnice u Sremskoj Mitrovici prim. dr Dragan Malobabić.

Svi prisutni imali  supriliku da se upoznaju sa tehničkim aspektima doniranog CT skenera, ali i da dublje razumeju šire implikacije ove donacije na pružanje zdravstvenih usluga u sremskom regionu.

Sremska Mitrovica živi

Najava događaja

Trenutno nema najavljenih dešavanja . Posećujte nas i prvi saznajte sve o sledećim dešavanjima u našem gradu

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.8012117.1527117.5042