Vesti

Mladim poljoprivrednicima sredstva putem konkursa

SREMSKA MITROVICA – Agencija za ruralni razvoj Grada Sremska Mitrovica raspisala je Konkurs o dodeli sredstava mladim poljoprivrednicima na teritoriji Grada Sremska Mitrovicau 2023. godini.

Predmet konkursa je početna pomoć za pokretanje poslovanja mladih poljoprivrednika za investicije u fizičku imovinu poljoprivrednih gazdinstava kao i za investicije koje se odnose na sektor prerade mesa i mleka.

Pravo učešća na konkursu za fizičku imovinu ostvaruju  fizička licado 40 godina starosti,koja su upisana u Registar poljoprivrednih gazdinstava od 01.01.2022 godine i imaju aktivan status.

Pravo na podsticaje za preradu na gazdinstvu ostvaruju  mladi preduzetnici do 40 godina starosti koji su registrovani u APR i koji su upisani u Registar poljoprivrednih gazdinstava  od 01.01.2022 godine.

Važna napomena je da na ovaj konkurs mogu da se jave  mladi poljoprivrednici kojima u prethodnom periodu nisu odobrena podsticajna sredstva na konkursima za mlade poljoprivrednike raspisana od strane Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i Pokrajinskog Sekretarijata za poljoprivredu,vodoprivredu i šumarstvo.

Maksimalan iznos  bespovratnih podsticajnih sredstava za investicije u fizičku imovinu poljoprivrednog gazdinstva po jednoj prijavi iznosi 200.000,00 dinara,dok je za investicije u sektoru prerade mesa i mleka, iznos 250.000,00 dinara po prijavi.

Konkurs je otvoren do 25.10.2023. godine i sve dodatne informacije kao i konkursna dokumentacija mogu se dobiti u prostorijama Agencije za ruralni razvoj (Svetog Dimitrija 6), i na sajtu arrsm.rs.

Najava događaja

Trenutno nema najavljenih dešavanja . Posećujte nas i prvi saznajte sve o sledećim dešavanjima u našem gradu

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.8012117.1527117.5042