Vesti

Vučić u Velikim Radincima: Povezaćemo celu Frušku goru dobrim putevima

Veliki Radinci – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić posetio je crkvu u Velikim Radincima i istakao da je to mesto posle 50 godina dobilo rekonstruisan put do Sremske Mitrovice i rekao da će cela Fruška gora biti povezana dobrim putevima. Predsednik je rekao da se država trudi da i u teškim vremenima za građane učini što više i da zato ide da razgovara sa njima.

Vučić je podsetio da je posle 50 godina rekonstruisan put od Velikih Radinaca do Sremske Mitrovice i da će država pomoći da se urade i drugi putevi.

Predsednik Srbije je rekao da će cela Fruška gora biti povezana dobrim putevima i da će odmah krenuti i da se radi put do Rume.

„Uradićemo i druge puteve do Laćarka, Ležmira, Sviloša i drugih sela do Dunava, ali i putevi prema granici sa Hrvatskom. I ostaje nam deo prema rumskom delu Fruške gore, to je još 1,7 miliona evra”, rekao je Vučić.

Rekao je da ovo nisu laka vremena, da nam ništa ne ide na ruku u svetu, ali da moramo da ulažemo.

„I u tako teškim uslovima se trudimo i gledamo da učinimo sve što je moguće za građane. Zato i idemo da razgovaramo sa ljudima”, rekao je Vučić u Velikim Radincima gde je obišao i crkvu posvećenu Svetom Arhangelu Gavrilu.

Podsetio je da je država sprovela teške mere i istakao da sada Srbija najviše proporcionalno svojoj veličini gradi autoputeva i brzih saobraćajnica u Evropi.

Poručio je građanima da prijave decu za dobijanje novčane podrške od države, kao i penzionere da se prijave za penzionersku karticu, koja će ima omogućiti mnogo pogodnosti.

Penzioneri koji imaju registrovane automobile na svoje ime imaće, na primer, popust za putarinu od tri odsto, rekao je Vučić.

Podsetio je da će od oktobra biti povećane penzije 5,5 odsto, a od januara još 14,6 odsto, što je više od 20 odsto.

„U Mitrovici moramo još da dodamo 17.000 kvadrata za bolnicu i dom zdravlja, što je ulaganje od 30 miliona evra, ali to je važno za ljude u ovom delu Srbije. Što smo obećali, to ćemo i da uradimo”, kazao je Vučić.

Lokalni put Veliki Radnici-Sremska Mitrovica dug je sedam kilometara i pušten je u saobraćaj u julu ove godine, dok su radovi na rekonstrukciji počeli u junu.

Najava događaja

01maj16:0017:45Radnički dočekuje ekipu Grafičara iz Beograda

02maj09:0017:00Memorijalni turnir u malom fudbalu drugog maja u Sremskoj Rači

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.7604117.1117117.4630