Vesti

Vino i još po nešto

Sremska Mitrovica – Gastro vinski festival „Vinski park” Sremska Mitrovica ušao je 2022. godine u najuži krug za nagradu „Turistički cvet” koju Turistička organizacija Srbije tradicionalno dodeljuje za značajna ostvarenja u podizanju kvaliteta turističkih usluga, kao i za doprinos razvoju, unapređenju i promociji turizma, u kategoriji  „Turističkih manifestacija”.

Šesti po redu  „Vinski park” održaće se u subotu 26. avgusta 2023. godine, na dobro poznatoj lokaciji – Gradski park Sremske Mitrovice, sa početkom u 17 časova i trajanjem do ponoći.

Posetioci uz kupovinu brendirane čaše imaće mogućnost da besplatno probaju preko 700 vina iz više od 100 vinarija iz celog regiona! Zemlja vinski gost je Slovenija, jedan od evropskih lidera u proizvodnji kvalitetnih vina. Pored najboljih vinarija iz Srbije, učestvuju i vinari iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Severne Makedonije, Crne Gore i Moldavije.

Vinski park je najveći vinski događaj otvorenog tipa u našoj zemlji, po broju i kvalitetu izlagača i broju posetilaca.

Srem je jedan od prvih vinskih regija u Evropi i svetu, a prva loza je zasađena pod imperatorom Probom 276. godine. Fruška gora je unikatno vinogorje na kom podjednako uspevaju bele i crne sorte vinograda, a najveća priznanja stižu s najeminentnijih ocenjivanja u svetu. Cilj organizovanja „Vinskog parka” jeste promocija Srema i Fruške gore u vinskom, turističkom i gastronomskom pogledu. Očekuje se velika poseta iz Srbije, a najavljeni su organizovani dolasci gostiju iz čitavog regiona. Uz najbolja vina, gosti mogu da probaju i najbolje delikatese iz cele Srbije, a za mlade ljubitelje vina biće organizovana i „Škola vina” u Turističkom info centru.

U muzičkom delu programa, koji  počinje u 17 časova, učestvuju „Imperial Strings” (klasična muzika), „Neo Stereo” iz Carajeva i DJ Jazzysad.

Organizator događaja je Turistička organizacija Grada Sremska Mitrovica uz podršku Udruženja „Sinergija pozitivnih energija”, a pokrovitelji su Grad Sremska Mitrovica i Pokrajinski sekretarijat za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu.

Najava događaja

02maj09:0017:00Memorijalni turnir u malom fudbalu drugog maja u Sremskoj Rači

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.7604117.1117117.4630