Vesti

U susret Festivalu In Front of Art

Sremska Mitrovica – Festival In Front of Art biće održan u našem gradu od 17. do 20. avgusta 2023. godine. Tokom festivalskih dana publika će moći da čuje neke od najpoznatijih bendova i izvođača naše muzičke scene.

Umetnički festival će se odigrati na sportskom stadionu Sokolskog društva Partizan” u znak obeležavanja prve godišnjice Udruženja, Art Front”, organizatora ovog događaja. Festival će biti održan u saradnji sa Gradom Sremska Mitrovica.

Vladimir Pavlović, predsednik Skupštine Grada Sremska Mitrovica rekao je na konferenciji za novinare održanoj tim povodom da lokalna samouprava podržava rad ovog i mnogih drugih udruženja. „Konkretno, odlučili smo se da podržimo rad ovog udruženja jer smo se uverili mnogo puta do sada, da se radi o jednoj sjajnoj ekipi. Za godinu dana oni su organizovali više koncerata, više humanitarnih događaja, tako da, sudeći po ranijim iskustvima, ovaj koncert će biti isto neverovatna prilika da svi Mitrovčani uživaju. Avgust je inače bogat sadržajima u Sremskoj Mitrovici, osim ova četiri dana festivala, imamo i tri dana bioskopa na otvorenom, projekcije filmova, Srem Folk Fest se upravo završio, a Vinski park će se već tradicionalno održati u našem gradu, festival koji okuplja više od šest hiljada ljudi. Pozivam sve zainteresovane da dođu i da uživaju u Sremskoj Mitrovici i da se uvere da su Mitrovčani dobri domaćini,” rekao je Pavlović.

Publika će moći da uživa u koncertima poznatih bendova i izvođača, kao što su Bajaga i instruktori, Partibrejkers, Nipplepeople, Zoster, Kolja i Grobovlasnici i Ničim izazvan. Takođe, zainteresovani mogu da pogledaju Festival kratkih umetničkih filmova i da se nasmeju uz stendap komediju sa Nešom Bridžisom. Za najmlađe posetioce, tu su Cirkus animatori koji će im prirediti zabavu i igru.

Mi kao organizatori smo želeli da donesemo u Mitrovicu neki novi sadržaj koji da sad nije bio dostupan. Veoma smo zahvalni da je naša inicijativa od samog početka bila prepoznata od strane Grada Sremska Mitrovica i da imamo njihovu ogromnu podršku. Hteli smo da napravimo neki šarenolik program da tu bude ponešto za svakoga i za mlađu publiku, i za stariju, tako je nastao repertoar festivala,” rekla je Dajana Berisavljević Đakonović u ime Udruženja, Art Front”.

Karte za prvi, drugi i treći dan festivala mogu da se kupe po ceni od 1500 dinara, a trodnevni komplet ulaznica dostupn je po ceni od tri hiljade dinara. Poslednji dan festivala je humanitarnog karaktera, pa umesto ulaznica posetioci mogu da daju dobrovoljni prilog koji će biti doniran u humanitarne svrhe.

Mitrovčani i gosti iz drugih mesta koji vole umetnost i žele da uživaju u sjajnim koncertima pozvani su da prisustvuju festivaluna sportskom stadionu Sokolskog društva Partizan”.

Sremska Mitrovica živi

Program festivala:

Četvrtak, 17. avgust: Festival kratkih umetničkih filmova // Bajaga i Instruktori
Petak, 18. avgust: Kolja i Grobovlasnici // Nipplepeople
Subota, 19. avgust: Partibrejkers // Zoster
Nedelja, 20. avgust: Cirkus Animatori // Neša Bridžis // Ničim Izazvan

Najava događaja

Trenutno nema najavljenih dešavanja . Posećujte nas i prvi saznajte sve o sledećim dešavanjima u našem gradu

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.7691117.1205117.4719