Vesti

Pomoć i za stambene zajednice

Sremska Mitrovica – Stambene zajednice takođe mogu da se prijave za pomoć kako bi se sanirala šteta nastala usled nevremena tokom jula 2023. godine. Potrebno je da profesionalni upravnici zgrada prijave štetu Gradskoj upravi za urbanizam, prostorno planiranje i izgradnju objekata Grada Sremska Mitrovica na propisanim obrascima.

Javni poziv za prijavu štete nastale na stambenim zgradama usled dejstva jakog olujnog vetra, grada i kiše u toku jula 2023. godine, koji je raspisala Gradska uprava za urbanizam, prostorno planiranje i izgradnju objekata Grada Sremska Mitrovica biće otvoren do 12. septembra.

Vesna Vujanović, načelnica resorne gradske uprave pojasnila je proceduru: „Nakon prijave štete komisija će nastalu štetu utvrditi i kategorizovati. Postoji pet kategorija oštećenja, a u zavisnosti od kategorije oštećenja biće isplaćena novčana pomoć od strane Ministarstva za javna ulaganja Republike Srbije. Štetu će prijavljivati profesionalni upravnici na propisanim obrascima koji se nalaze na zvaničnoj internet stranici Grada Sremska Mitrovica, a oni se takođe mogu preuzeti i u Uslužnom centru Gradske uprave. Pomoć je bespovratna i iznosi od 200.000 do 800.000 dinara. Ukioliko je šteta u međuvremenu sanirana, neophodno je ipak prijaviti ukoliko postoje dokazi za to.”

Ona je takođe apelovala na građane da poštuju rokove za prijavu i da dostave tačne i potpune podatke. Prema njenim rečima Grad je formirao komisiju koja će utvrditi stepen oštećenja. Uslov za prijavu štete na stambenoj zgradi jeste, da je objekat oštećen usled jakog olujnog nevremena u julu ove godine. Ukoliko se šteta utvrdi, nakon kategorizacije, novčana pomoć će biti isplaćena na tekući račun stambene zajednice.

Najava događaja

Trenutno nema najavljenih dešavanja . Posećujte nas i prvi saznajte sve o sledećim dešavanjima u našem gradu

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.8012117.1527117.5042