Vesti

Mitrovčani mogu da prijave štetu od oluje do kraja avgusta

Sremska Mitrovica – Građani Sremske Mitrovice koji su pretrpeli štetu na svojim porodičnim objektima usled jakog olujnog vetra, grada i kiše u toku jula 2023. godine, mogu da je prijave do 31. avgusta, saopštila je Gradska uprava za saobraćaj, komunalne i inspekcijske poslove.

Ovaj javni poziv je deo državnog programa za saniranje posledica elementarnih nepogoda koje su pogodile Srbiju u julu 2023. godine. Lokalna samouprava i Vlada Republike Srbije spremni su da pomognu svim građanima koji su pretrpeli štetu, a i dalje će se raditi na obnovi infrastrukture i javnih objekata.

Prema rečima Jasne Poznanović, v.d. načelnice Gradske uprave za saobraćaj, komunalne i inspekcijske poslove, Javni poziv je raspisan u skladu s Odlukom Vlade Republike Srbije o proglašenju elementarnih nepogoda i drugih podzakonskih akata kao i zaključkom Gradskog veća Sremske Mitrovice. „Građani treba što pre da se odazovu kako bi gradska komisija obišla sve objekte po pristiglim prijavama i procenila štetu. Javni poziv se raspisuje za nadoknadu štete nastale isključivo na porodičnim objektima, dok vikendice i pomoćni objekti neće biti razmatrani. Uslov za prijavu štete na porodičnom stambenom objektu jeste, da je objekat oštećen usled jakog olujnog vetra, grada i kiše u julu 2023. godine, da je oštećena ili uništena stvar koja je neophodna za zadovoljavanje osnovnih životnih potreba i da je bila u svakodnevnoj ili redovnoj upotrebi. Ukoliko su građani već sanirali štetu, mogu da dostave račune, predračune, fakture ili bilo koju vrstu dokaza da su imali nabavku građevinskog materijala u tu svrhu,” rekla je načelnica Poznanović.

Na konferenciji za novinare u Gradskoj kući, pored načelnice, Uroš Veselinović šef kabineta gradonačelnice i Miloš Mišković sekretar Grada pozvali su Mitrovčane da se što pre jave kako bi ušli u proceduru.

Prijave se podnose lično na propisanim obrascima koji se mogu dobiti u gradskom Uslužnom centru, skinuti sa sajta Grada ili preko pošte. Građani će dobiti novčanu pomoć u zavisnosti od kategorije u kojoj se nalaze: 50.000, 100.000, 150.000, 250.000 ili 350.000 dinara.

Dodatne informacije građani mogu dobiti u zgradi Gradske uprave Svetog Dimitrija 13 kao i putem telefona 022/615-376.

Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda, u tom mesecu je zabeleženo više od 100 dana sa olujnim vetrovima i oko 50 dana sa gradom. Najviše su stradali objekti u Vojvodini, posebno u Sremu.

Najava događaja

Trenutno nema najavljenih dešavanja . Posećujte nas i prvi saznajte sve o sledećim dešavanjima u našem gradu

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.8012117.1527117.5042