Vesti

Krivične prijave protiv vandala

Sremska Mitrovica – Protiv osoba koje su uništile nekoliko lejzibegova, na terasi Turističkog info centra u Gradskom parku tokom noćnih sati, kada je centar bio zatvoren, biće podnete krivične prijave.

Dušan Drča direktor Turističke organizacije Grada Sremska Mitrovica saopštio je će protiv mladića koji su uništili inventar na terasi Turističkog centra, a čiji su čin zabeležile kamere video nadzora, biti podignute krivične prijave.

Kako je istakao: „Često zahteva više truda i energije da se nešto sačuva nego samo da se održava. Lejzi begove smo uzeli da bi ih koristili za plažu i ostale manifestacije, korišćene su za „Vinski park”gde je prošlo 6.000 ljudi. Kada se nije sklonilo sve odmah istu noć, a ovo se ne dešava prvi put, uvek sutradan, nešto to pokvari, natpis „Vinski park” nađen je dve ulice dalje, kod Mitrovačke gimnazije. Jedan ponavljajući problem koji je došao do izražaja jeste nedostatak odgovornosti kod dela posetilaca. Nakon završetka manifestacija, događaja ostali su da tako kažem ostaci, narušavajući lepotu okoline. Nažalost, ovakvi scenariji nisu retkost i čini se da se ponavljaju u ciklusima. Apelujem da se deca i u gradu ponašaju kao kod svoje kuće. Imamo ideja za sledeće leto, apelujem da svi dođu na terasu Info centra, nek se druže ali neka bace smeće u za to označena masta i čuvaju inventar. Snimke smo predali policiji, podnećemo krivičnu prijavu, ovome se mora stati na kraj. Odštetu ćemo tražiti, ne znamo koja je šteta ali odštetu ćemo tražiti. Uništeno je sedam ili osam lejzibegova.”

Video materijal je dostavljen policiji, a podnišenje krivične prijave je u procesu. Direktor je uputio apel, kako mlađoj generaciji, tako i celokupnoj zajednici da se prema javnoj imovini odnosimo kao prema svojoj, tj. da je čuvamo.

Najava događaja

Trenutno nema najavljenih dešavanja . Posećujte nas i prvi saznajte sve o sledećim dešavanjima u našem gradu

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.8012117.1527117.5042