Vesti

In memoriam: Vera Benja, profesorica srpskog jezika i književnosti

Sremska Mitrovica – Vera Benja, devojački Dostanić, rođena 10. septembra 1937. godine u Salašu Noćajskom, profesorica srpkog jezika i književnosti, preminula je u 86 godini života.

Diplomirala je na Filološkom fakultetu u Beogradu na grupi Jugoslovenska književnost i srpskohrvatski jezici.

Prvo zaposlenje bilo joj je u Osnovnoj školi Janko Veselinović u Noćaju, 1. marta 1961. godine i na mestu nastavnika srpskoj jezika ostaje nepune dve školske godine, potom prelazi u OŠ Vladimir Nazor u Sremskoj Mitrovici gde takođe ostaje dve nepune školske godine.

Profesionalni put vodi je u učiteljsku školu, kasniej pedagošku akademiju Dušan Vukasović Diogen, gde je provela najveći deo svog radnog veka.

Prvog septembra 1983. godine prelazi u gimnaziju Ivo Lola Ribar u Sremskoj Mitrovici, i ostaje do penzije 10. septembra 2002. godine.

Ceo svoj radni vek je bila poštovana i cenjena, profesor za primer. U penziju je otišla kao deo kolektiva Mitrovačke gimnazije, ostala je vredna poštovanja i lepe reči. Prosvetni radnik poput Vere Benje je neko koga će se generacije kolega i đaka sećati, a ljudi traju onoliko koliko traje sećanje na njih.

Sahrana preminule će se održati danas, 17. septembra, u 12 časova na Novom groblju u Sremskoj Mitrovici.

Najava događaja

Trenutno nema najavljenih dešavanja . Posećujte nas i prvi saznajte sve o sledećim dešavanjima u našem gradu

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.8012117.1527117.5042