Vesti

Vanredna situacija posle nevremena i zabrana korišćenja plaže

Sremska Mitrovica – Zbog posledica olujnog nevremena koje je prethodne večeri zahvatilo naš grad, održana je sednica Gradskog štaba za vanredne situacije. Na teritoriji Grada proglašena je vanredna situacija, izdata je naredba o zabrani korišćenja Gradske plaže, kao i naredba svim javnim preduzećima da stave na raspolaganje ljudstvo, mehanizaciju i opremu u cilju saniranja i čišćenja terena.

Na sednici Gradskog štaba za vanredne situacije podneti su izveštaji javnih preduzeća, kako su njihove ekipe odmah posle nevremena bile na terenu i već radile na sanaciji štete. Kako je rekla Svetlana Milovanović, gradonačelnica i komandant Štaba, situacija nije na zavidnom nivou, ima mnogo štete i mnogo toga treba sanirati. Velika materijalna šteta pričinjena je na institucijama od javnog značaja, uništeno je mnogo krovova, zelenila, a sve to treba da se sanira da bi grad nastavio da funkcioniše.

„Zato smo doneli odluku da se proglasi vanredna situacija. Doneta je odluka da Gradska uprava za saobraćaj i komunalne i inspekcijske poslove izađe tokom dana na teren i sagleda štetu koja je nastala, izdata je naredba svim javnim preduzećima da budu u funckiji saniranja iste. Nažalost, Gradska plaža je pretrpela velike posledice i nastupila je njena zabrana korišćenja do daljnjeg, zbog bezbednosti građana. Još uvek postoji opasnost pada drveća i povređivanja, potrebno je da ne prilaze ni strujnim kablovima koji su pokidani, kao i ni telekomunikacionim. Opšta bolnica je pretrpela štetu, uništen je krov Hirurškog bloka, imaju velike probleme. Pomoći ćemo im u saniranju. Četrdesetak lica je od sinoć tražilo medicinsku pomoć u našem gradu, većina je imala lakše telesne povrede, a dvoje je transportovano u Beograd na dalje lečenje. Najvažnije je da nema ljudskih žrtava,” rekla je gradonačelnica Milovanović.

Radi se na rešavanju problema prekida u snabdevanju sela električnom energijom i popravci delova sistema za telekomunikaciju. Nakon izveštaja inspekcijih službi Grad Sremska Mitrovica tražiće pomoć i konkurisaće za naknadu štete kod republičkih i pokrajinskih institucija.

Najava događaja

04maj10:0017:00Uskršnje fotografisanje i bazar

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.7604117.1117117.4630