Vesti

Unapređenje usluga socijalne zaštite

Sremska Mitrovica – U Gradskoj kući potpisan je Ugovor o finansiranju usluge dnevnog boravka za odrasle osobe sa mentalnim smetnjama, između Gradske uprave za socijalnu zaštitu i zaštitu životne sredine i udruženja „Caritas.

Za realizaciju ovog ugovora iz gradskog budžeta je izdvojeno 3,5 miliona dinara za tekuću godinu.

Kako je rekao načelnik Dražen Riđošić, Grad Sremska Mitrovica dugi niz godina ima širok spektar usluga iz oblasti socijalne zaštite i one su besplatne za sve korisnike, a finansiraju se iz gradskog budžeta. Usluge pružaju Centar za socijalni rad Sava, ŠOSO „Radivoj Popović”, a sada i Dnevni boravak za odrasle preko 26 godina sa mentalnim smetnjama i intelektualnim poteškoćama, u okviru udruženja „Caritas”.

Kroz ovu uslugu, osobe sa mentalnim smetnjama i intelektualnim poteškoćama u organizovanom okruženju i uz potreban nadzor, zadovoljavaju razvojne potrebe, stiču i razvijaju životne veštine, ličnu i društvenu odgovornost, radi razvoja samostalnosti, socijalnih i drugih važnih funkcija.

„Dnevni boravak je licencirana usluga, koja pruža sistemsku podršku osobama koje imaju bilo kakva mentalna oboljenja, u saradnji sa Opštom bolnicom, Centrom za socijalni rad, Domom zdravlja i Crvenim krstom. Svi smo na jednom istom poslu, koji podrazumeva da se na organizovan, sistemski način pomaže osobama koje izađu sa lečenja i bore se sa određenim duševnim poteškoćama,” rekla je Kristina Dragišić, koordinatorka mitrovačkog Karitasa.

Ovo je jedna od mera koja je u sladu sa akcionim planom Plana razvoja grada za period 2023-2030 godine u oblasti društvenih delatnosti.

Najava događaja

04maj10:0017:00Uskršnje fotografisanje i bazar

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.7604117.1117117.4630