Vesti

Radovi na školama u Noćaju i Ravnju tokom leta

Noćaj/Ravnje – Posetivši područna odeljenja OŠ „Dobrosav Radosavljević – Narod” u Noćaju i Ravnju, gradonačelnica Svetlana Milovanović i načelnik Gradske uprave za obrazovanje Zoran Đurić ocenili su da radovi na rekonstrukciji školskih zgrada napreduju dobro. U Noćaju je pri kraju rekonstrukcija krova školske fiskulturne sale, a na zgradi u Ravnju zamenjena je stolarija.

Tokom letnjeg raspusta, u nekoliko škola u selima na teritoriji Grada Sremska Mitrovica izvode se radovi na rekonstrukciji, adaptaciji i opremanju objekata, koji će omogućiti bolje uslove za učenje i rad učenika i nastavnika u novoj školskoj godini.

Kako je rekla gradonačelnica Svetlana Milovanović, u Noćaju se renovira školska fiskulturna sala, a u školi u Ravnju završavaju se radovi na zameni stolarije. Dodala je: „Letnji period, kada je u toku raspust, lokalna samouprava koristi da obiđe školske objekte i da vidi šta je potrebno da se sredi, rekonstruiše i nabavi, kako bi se spremno dočekala nova školska godina. Otežavajuća okolnost su posledice nedavne oluje, tako da, pored toga što se sanira šteta, prate se radovi koji su započeti pre proglašenja vanredne situacije. Od Pokrajinskog sekretarijata za sport dobijena su sredstva za rekonstrukciju poda sale za fizičko, a ono što je bilo neophodno da se pre toga uradi jeste rekonstrukcija krova fiskulturne sale. Ove radove finasira Grad Sremska Mitrovica i oni su već uveliko u toku, očekuje se da će biti završeni do kraja ove nedelje, nakon čega će početi radovi u fiskulturnoj sali.”

„U školi u Ravnju radi se na zameni stolarije, koju finansira Grad Sremska Mitrovica u iznosu 3,5 miliona dinara, ovi radovi će biti završeni sutra. Nakon toga, biće rekonstruisan krov, za šta su obezbeđna sredstva od Ministarstvo pravde iz oportuniteta. Počeli smo odavde i do prvog septembra sve će biti spremno za novu školsku godinu,” isatkla je gradonačelnica Milovanović.

Slađan Papić direktor OŠ „Dobrosav Radosavljević – Narod” u Mačvanskoj Mitrovici čiji su deo i pomenuta područna odeljenja zahvalio se Gradu na sredstvima. Kako je dodao, u školi u Ravnju je urađena izolacija i fasada, a nakon zamene stolarije i rekonstrukcije krova, škola će moći nesmetano da radi. Od nove školske godine u ovoj školi biće kompletnih odeljenja od 1. do 8. razreda, neće biti kombinovanih odeljenja, što je veoma dobro i za školu i za selo.

Učenici osmogodišnje škole u Noćaju, nakon rekonstrukcije krova i poda fiskulturne sale će, prema Papićevim rečima, dobiti jednu lepu, pre svega bezbednu i funkcionalnu fiskulturnu salu.

Cilj ovih investicija je da se unapredi kvalitet obrazovanja i stvori bezbedno i stimulativno okruženje za sve učesnike u obrazovnom procesu.

Najava događaja

Current Month

15avg(avg 15)21:0017(avg 17)21:00Festival Art Front 2 na mitrovačkom Hipodromu

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.7194117.0706117.4218