Vesti

Predavanje o regenerativnoj medicini

Sremska Mitrovica – Na predavanju iz oblasti regenerativne medicine, održanom u Gradskoj kući, bilo je reči o rešavanju problema kancera, vantelesnoj oplodnji, kao i o matičnim ćelijama. Predstavljeni su principi medicine nove generacije, kao i inovacije u lečenju u više oblasti.

Predavači prof. dr Aleksandar Ljubić, prof. dr Dušan Marić, i prof dr Miomir Knežević, u okviru Holding Vincula Biotech Group, predstavili su inovativne tehnologije u u lečenju pacijenata. Inače, ova grupacija ocenjena je od strane svetskih zdravstvenih stručnjaka, kao jedna od najvećih inovacija koja dolazi iz Srbije poslednjih godina.

Akademik Aleksandar Ljubić, specijalista ginekologije i akušerstva, suosnivač i predsednik Vincula Biotech Group u Beogradu, bavi se istraživanjem u biotehnologiji, reproduktivnoj, biološkoj i regenerativnoj medicini, potpomognutoj reprodukciji, minimalno invanzivnoj reproduktivnoj hirurgiji, kao i biologiji tumora. Kako je rekao: „Naša grupacija je u Sremskoj Mitrovici izložila principe nove medicine ili medicine nove generacije i kako izgleda budućnost lečenja i terapije pacijenta. Probaćemo da tu ćelijsku, gensku terapiju iznesemo kolegama i ljudima koji su zainteresovani za ono što nas sutra čeka u medicini. Srbija je među zemljama koje rade sve što danas postoji u svetu, a pacijenti iz ove oblasti kod nas, mogu da dobiju više nego bilo gde u Evropi ili u svetu, pri tome da to bude jednim delom finansirano od strane države.”

Govorio je o razvoju i perspektivi bioloških i genskih terapija, u čemu grupacija Vincula ima veliko istraživačko i kliničko iskustvo. Predstavio je revolucionarna dostignuća u medicini koja pozitivno utiču na ljude i menjaju pristup u lečenju.

Poznat stručnjak u oblasti ćelijske tehnologije, molekularne i ćelijske biologije, prof. dr Miomir Knežević poznato ime i u industriji medicinske biotehnologije predstavio je inovativne ćelijske terapije u lečenju pacijenata. „Predstavio sam terapiju hematoloških bolesnika i terapiju TILs tj. tumor-infiltrirajućih limfocita za lečenje solidnih tumora. TILs se koristi za lečenje pacijenata u kasnim stadijumima, uključujući one pacijente koji nemaju odgovor na lekove inhibitore kontrolnih tačaka. Dokazala se uspešnijom u lečenju određenih solidnih tumora. Pored toga predstavio sam još i uslove koje treba imati da se takva terapija može bezbedno i efikasno održati i želimo da se to desi u Srbiji što pre. Zaključi su takvi da je regulativa ta koja nas najjviše ograničava, nauka bi mogla puno više toga da napravi,” zaključio je prof. Knežević.

Grupacija Vincula je jedinstvena platforma istraživačkih laboratorija, biobanka, proizvodnih pogona, ovlašćenih klinika i bolnica, koje vode svetski priznati stručnjaci, koji rade u sinergiji i sa istim etičkim ciljem: da donesu prednosti regenerativne medicine i ćelijske i genske terapije svima, pretvaranjem inovativnih tretmana u efikasne, standardizovane, personalizovane i dostupne terapije.

Prof. dr Dušan Marić specijalista ortoped i dečji hururg,  pionir je u lečenju matičnim ćelijama u ortopediji kod nas, objasnio je kakve terapije se koriste danas: „Ne lečimo isključivo matičnim ćelijama, nego i raznim derivatima krvne plazme, sve zavisi od stanja i bolesti pacijenta. Matičnim ćelijama primarno se bavimo u ortopediji, a najčešće lečimo povrede kod sportista. Uspeli smo da usvojimo mnogo tehnika iz oblasti regenerativne medicine, ne samo u lečenju matičnim ćelijama, nego i drugih oblika rada, stimulacije, uopšte, lečenja ovim protokolima koji omogućavaju da naši pacijenti dobiju najbolju moguću uslugu. Prikazali smo kakvi su rezultati uspeha i na kojem nivou nauke se trenutno nalazimo i čime se bavimo.”

Trenutno razvijaju nekoliko novih projekata i naučnih studija baziranih na transplantaciji matičnih ćelija i na principima podmlađivanja kako organa, tako i celog tela. Vincula Biotech Group prednjači u otključavanju potencijala regenerativne medicine i unošenju njenih prednosti u svakodnevnu medicinsku praksu.

Najava događaja

Trenutno nema najavljenih dešavanja . Posećujte nas i prvi saznajte sve o sledećim dešavanjima u našem gradu

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.8012117.1527117.5042