Vesti

Pokrajinska vlada pomaže sanaciju štete

Sremska Mitrovica – Predsednik Pokrajinske vlade Vojvodine Igor Mirović tokom posete našem gradu, u razgovoru sa gradonačelnicom Svetlanom Milovanović i njenim saradnicima, obećao je brzu i maksimalnu pomoć kako bi se šteta nakon vremenske nepogode što pre sanirala. Prioritet je saniranje krova Opšte bolnice i obnova vrtića „Lane u Mačvanskoj Mitrovici.

Delegacija je obišla Opštu bolnicu koja je pretrpela velika oštećenja tokom nevremena pre dva dana. Na ovoj zgradi je nastao problem sa krovom iznad hirurškog bloka, odeljenja za ginekologiju, kao i internog odeljenja.

Predsednik Pokrajinske vlade sa gradonačelnicom Svetlanom Milovanović i njenim saradnicima dogovorio je koji vid pomoći je neophodan u ovom momentu. Potom su obišli i vrtić „Lane” u Mačvanskoj Mitrovici.

Gradonačelnica Milovanović zahvalila se Pokrajinskoj vladi i predsedniku Pokrajinske vlade Igoru Miroviću na pružanju podrške i pomoći, istakla je da su na teritoriji Sremske Mitrovice službe izašle na teren odmah nakon nevremena.

„Nadležne službe su na terenu od večeri kada se desilo nevreme, kontinuirano se otklanjaju posledice nepogode za koje je Grad u mogućnosti, ali pomoć je svakako potrebna. Prioritet je u obnovi institucija od javnog značaja, naravno da će biti i za privatan sektor. U Opštoj bolnici je problem sa krovom i to je potrebno što pre sanirati, posebno se zahvaljujem svom osoblju Opšte bolnice koji su te večeri uložili velike napore. Pored gradske bolnice, i sve škole su dosta oštećene. Izdvojila bih školu „Triva Vitasović Lebarnik” u Laćarku i „Jovan Jovanović Zmaj” u Martincima, gde imamo velika oštećena krova. Predškolska ustanova „Pčelica”, vrtić „Lane” u Mačvanskoj Mitrovici je u veoma lošem stanju, praktično neupotrebljiv,” rekla je gradonačelnica Svetlana Milovanović.

Dogovoreno je da se uradi procena štete i da se u skladu sa uslovima vanredne situacije dobiju ponude građevinskih firmi, kako bi se pomoć realizovala u narednim danima, u našem gradu i mestima koja su pretrpela štetu.

„U narednim danima će Pokrajinska vlada izdvojiti sredstva za sanaciju krova na Opštoj bolnici u Sremskoj Mitrovici. Sreća, u ovoj velikoj nesreći, jeste to što nije bilo ljudskih žrtava. U Mitrovici je bilo pet teže povređenih, a četrdesetak lakše povređenih. Pohavlio bih pripadnike Vatrogasno-spasilačke službe i Uprave za vanredne situacije, koje su, pokazale izuzetnu  hrabrost,” izjavio je predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović nakon obilaska te bolnice.

Predsednik Mirović je obišao i vrtić „Lane” u Mačvanskoj Mitrovici u kom se srušio zid i načinjena je velika materijalna šteta.

Kako je dodao, deo sredstava će obezbediti i Grad Sremska Mitrovica. Pomoć će biti obezbeđena i za ostale opštine koje su pretrpele štetu, a prioritet će biti na obnavljanju predškolskih ustanova, škola, domova zdravlja i bolnica, rekao je Mirović.

Najava događaja

Trenutno nema najavljenih dešavanja . Posećujte nas i prvi saznajte sve o sledećim dešavanjima u našem gradu

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.8012117.1527117.5042