Vesti

Ministar Vesić u Velikim Radincima

Veliki Radinci – Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić obišao je radove na rekonstrukciji puta Sremska Mitrovica – Veliki Radinci, koji je od petka, 14. jula od 15 časova pušten u saobraćaj. Radi se o rekonstrukciji saobraćajnice dužine od 6,5 km, od kružnog toka kod naplatne rampe, do centra Velikih Radinaca. Širina kolovoza, uključujući i bankine sa obe strane iznosi 8 metara.

Ministra Vesića dočekali su gradonačelnica Svetlana Milovanović i predsednik Skupštine Grada Vladimir Pavlović sa saradnicima.

Kako je rekao Ministar Vesić, izgradnja puteva u Srbiji nije samo izgradnja auto puteva i brzih saobraćajnica, to je izgradnja i lokalnih puteva koji ljudima znače život. Upravo zato resorno ministarstvo preko JP „Putevi Srbije“ pokrenulo je pojačanu aktivnost kada je u pitanju rekonstrukcija lokalnih saobraćajnica, a ovim povodom ministar Vesić je najavio i rekonstrukciju puta Laćarak – Čalma.

Ministar Vesić je dodao da je u sklopu projekta „Čista Srbija“, Grad Sremska Mitrovica predviđen da uđe u treću fazu izgradnje kanalizacije, a upravo je potisan ugovor za drugu fazu. Radi se o 38 km kanalizacione mreže.

Rekonstrukcija ovog puta, kanalizacione mreža i na svemu što se radi kako bi sva mesta bila povezana i da se u svakom mestu obezbede bolji uslovi za život, kako bi ljudi ostali tu gde žive, uz razvoj turizma, izradnje fabrika i otvaranje novih radnih mesta, primer je dobre politike koju vodi predsednik republike Aleksandar Vučić, zaključio je Vesić.

Po rečima gradonačelnice Svetlane Milovanović, pored toga što je urađen put i kanali pored puta, biće urađeni i prilazi kućama. Ovaj put je od velikog značaja kako za stanovnike Velikih Radinaca tako i za sve Mitrovčane, jer ne samo što spaja Mitrovicu i Velike Radince, već i 4 okolna sela povezuje sa Sremskom Mitrovicom i vodi prema fruškogorju i Novom Sadu.

Najava događaja

24feb21:0022:30Atheist Rap u Sremskoj Mitrovici, 35 godina benda

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.8405117.1921117.5437