Vesti

Kupališna sezona otvorena

Sremska Mitrovica – Urađen je tehnički prijem kompletne Gradske plaže i time je otvorena ovogodišnja kupališna sezona. Posetioce i ove godine očekuju brojne manifestacije, a iz lokalne samouprave najavljuju i neke nove sadržaje tokom manifestacije „Leto na Savi”.

Tokom tehničkog prijema, plažu su obišli predstavnici lokalne samouprave. Grad Sremska Mitrovica svake godine ulaže značajna sredstva u održavanje ovog dela našeg grada i priobalja reke Save.

Jasna Poznanović, v.d. načelnice Gradske uprave za saobraćaj, komunalne i inspekcijske poslove rekla je nakon obilaska plaže: „Danas je zvanično, na zadovoljstvo svih sugrađana otvorena sezona kupanja na Gradskoj plaži. Prethodne nedelje uradili smo tehnički prijem pešačkog dela plaže, a danas je on izvršen u celini. Grad Sremska Mitrovica je preko nadležnih organa i službi učestvovao i obezbedio sve neophodne tehničke i pripremne radove kako bi se garantovala bezbednost svih posetilaca Gradske plaže. Poželela bih svim posetiocima ugodan i lep boravak u toku letnje sezone.”

Kako je još objasnila, obezbeđenje uslova za bezbedan boravak kupača, prvenstveno podrazumeva prisustvo spasilačke službe, službe obezbeđenja, Doma zdravlja Sremska Mitrovica, kao i predstavnika Javnog komunalnog preduzeća „Komunalije”. Istakla je stručno mišljenje zaposlenih u Zavodu za javno zdravlje da je voda bezbedna za kupanje i naglasila njihovu preporuku da je tuširanje, nakon izlaska iz reke, obavezno.

„Sve je u potpunosti spremno za kupače, sve službe su u funkciji bezbednosti građana. Što se kupališne sezone tiče, kao što je sve spremno za kupanje i sunčanje, sve je spremno i za letnju manifestaciju „Leto na Savi”. Pripremljene su brojne radionice za naše najmlađe sugrađane, sportske aktivnosti, muzički nastupi i zabavni programi, koji počinju ovog vikenda, 8. i 9. jula, u Turističkom info centru. Potom će se sve preseliti na Gradsku plažu, a razni programi će biti organizovani svakog vikenda. Ove godine uvodimo nekoliko novina, uključujući OCR trku na kraju leta i bioskop na otvorenom na početku sezone. Bioskop će tokom leta menjati lokacije, a projekcije će biti besplatne. Sve aktivnosti na plaži su potpuno besplatne, u rasponu od kulturnih događaja do korišćenja celokupnog plažnog mobilijara, teretane na otvorenom, igrališta za decu, itd,” rekao je Petar Samardžić zamenik gradonačelnice.

Plaža u našem gradu oduvek je bila veoma popularna, tako je i danas. I sada privlači velik broj posetilaca, kako Mitrovčana, isto tako i brojnih gostiju iz zemlje i inostranstva.

Najava događaja

Trenutno nema najavljenih dešavanja . Posećujte nas i prvi saznajte sve o sledećim dešavanjima u našem gradu

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.8012117.1527117.5042