Vesti

Izgradnja moderne sportske dvorane u Mačvanskoj Mitrovici

Mačvanska Mitrovica – Petar Samardžić, zamenik i Uroš Veselinović, pomoćnik gradonačelnice, posetili su gradilište moderne, multifunkcionalne, sportske dvorane pri Osnovnoj školi „Dobrosav Radosavljević Narod”. Ovaj kapitalni projekat finansiraju Uprava za kapitalna ulaganja Autonomne Pokrajine Vojvodine i Grad Sremska Mitrovica.

Radovi na izgradnji sportske dvorane Osnovne škole „Dobrosav Radosavljević Narod” u Mačvanskoj Mitrovici, napreduju predviđenom dinamikom. Objekat će prvenstveno koristiti učenici te škole, ali biće na raspolaganju čitavoj lokalnoj zajednici.

Kako je rekao Petar Samardžić, zamenik gradonačelnice: „Reč je o objektu koji je vredelo čekati sve ove godine, na kojem će Mačvanima mnogi pozavideti i koji će biti ponos, ne samo njima, nego čitavoj Sremskoj Mitrovici, sigurno i šire. Po projektu vrednost radova je 430 miliona dinara, finansira ga Uprava za kapitalna ulaganja Autonomne Pokrajine Vojvodine, u prvoj fazi je u finansiranju učestvovao i Grad Sremska Mitrovica. Rok za završetak radova je oktobar ove godine, ukoliko vremenske prilike dozvole, rok će biti ispoštovan ali svakako, ove zime će đaci moći da uđu u novu fiskulturnu salu. Pošto je reč o objektu koji je potpuno nezavisan u odnosu na nastavno-administrativni deo škole, ova sportska dvorana biće na raspolaganju i dostupna i građanstvu.”

Radovi teku planiranim tokom, zidarski radovi su u završnoj fazi, radi se na montaža prefabrikovanih tribina, takođe, u završnoj fazi su i elektro i instalaterski radovi, nanošenje hidroizolacije. Sledeće nedelje se počinje sa malterisanjem prizemlja, prema Samardžićevim rečima, pošto se tad očekuje period bez padavina, nastaviće se sa zemljanim radovima i radovima na spoljašnjim instalacijama.

Slađan Papić direktor OŠ „Dobrosav Radosavljević Narod” veoma je zadovoljan dinamikom radova: „Pratimo zidarske radove, sve je ispredgrađivano i majstori napreduju po planu. Na drugom spratu novog objekta će se nalaziti produženi boravak i kabinet tehničkog, na prvom spratu trpezarija, a u prizemlju savremeno opremljena kuhinja, iz koje će se sva hrana podizati liftom. Nadam se da ćemo se potkraj godine useliti u ovaj velelepni objekat i da će deca imati sjajnu fiskulturnu salu. Pored ovog objekta u planu je potpisivanje ugovora za renoviranje krova i poda fiskulturne sale u Noćaju, treba da se radi stolarija na zgradi područnog odeljenja škole u ​​Ravnju. Pored toga, u toku je i izgradnja igrališta u Zasavici 1. Imaće deca savremene objekte, moderne fiskulturne sale i moći ćemo bezbedno da funkcionišemo i da radimo.”

Tokom raspusta iskoristiće priliku da poprave i rekonsturišu sve što je potrebno na zgradama u kojima se obrazuje i vaspitava preko 700 đaka. Ova škola ima više područnih jedinica i ukupno 44 odeljenja učenika od prvog do osmog razreda.

Najava događaja

Trenutno nema najavljenih dešavanja . Posećujte nas i prvi saznajte sve o sledećim dešavanjima u našem gradu

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.8012117.1527117.5042