Vesti

Grad poklonio auto sedišta za bebe

Sremska Mitrovica – Podela auto sedišta za bebe sa teritorije Grada Sremska Mitrovica, rođene u decembru prošle i prva četiri meseca ove godine organizovana je u Gradskoj kući.

Auto sedišta su univezalnog tipa, namenjena svim uzrastima dece, od beba starosti par meseci do dece uzrasta dvanaest godina, odnosno 36kg težine.

Kako je rekao Petar Samardžić, zamenik gradonačelnice, podela sedišta vršiće se na kvartalnom nivou, tako da će se akcija nastaviti po završetku sledećeg kvartala. Sedišta su univerzalnog tipa, namenjena bebama od nekoliko meseci do dece 12 godina starosti, odnosno 36kg težine. Sva sedišta su atestirana, urađena po propisanim standardima i lako se montiraju (“isofix” sistem) nakon čega je prikazan kratak film o pravilnoj upotrebi auto sedišta, u zavisnosti od uzrasta dece.

Akcija se realizuje u saradnji sa gradskim Savetom za bezbednost saobraćaja, kao jedna od mera pronatalitetne politike Grada, ali i sa ciljem povećanja zaštite i bezbednosti najmlađih sugrađana kao najranjivijih učesnika u saobraćaju.

Najava događaja

04maj10:0017:00Uskršnje fotografisanje i bazar

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.7604117.1117117.4630